Flere apper kan ha hentet personopplysninger fra Facebook

EUs forbrukerkommissær Vera Jourová sier hun har fått opplysninger om at flere apper kan ha samlet personopplysninger fra Facebook.

BEKLAGET: Facebooks toppsjef Mark Zuckerberg har beklaget selskapets innblanding i måten Cambridge Analytica har fått tilgang til millioner av brukerdata som blant annet er brukt i valgkamper.
Publisert:

– Facebook bekrefter at det kan finnes flere apper som har høstet personopplysninger fra brukere og deres venner, sa Jourová da hun oppdaterte EU-parlamentet om saken onsdag ettermiddag.

Ifølge henne har en kilde i det britiske datatilsynet ICO kommet med de samme opplysningene.

EU-kommisjonen har vært i direkte kontakt med Facebooks toppledelse etter avsløringene om analyseselskapet Cambridge Analytica. Selskapet samlet personopplysninger om millioner av Facebook-brukere og solgte analyser av materialet.

Tre millioner europeere

Les også

Dommer åpner for massesøksmål mot Facebook

Jourová forteller at hun snakket med Facebooks daglige leder Sheryl Sandberg på telefon i forrige uke.

Denne uka var EU-kommisjonens visepresident Andrus Ansip dessuten på besøk ved Facebooks hovedkvarter, der han møtte grunnlegger Mark Zuckerberg.

EU anslår at nærmere 3 millioner europeere kan være berørt av Cambridge Analytica-skandalen.

I samtalene med EU skal Facebook ha lovet å samarbeide tett med europeiske myndigheter om saken.

samlet data via quizer

VARSLER: Brittany Kaiser er tidligere direktør for programutvikling ved Cambridge Analytica og sier det som har blitt kjent rundt datainnsamling de siste ukene bare er toppen av isfjellet.

Den andre av de to varslerne i Cambridge Analytica, Brittany Kaiser, informerte i en redegjørelse til det britiske parlamentet at det som er avslørt rundt persondatabrudd bare er toppen av isfjellet, skriver Business Insider.

Ifølge redegjørelsen designet Cambridge Analytica blant annet en quiz for å innhente data fra Facebooks brukere og dermed lære mer om deres personlighet.

Tallet på brukere som ble rammet av datainnhentingen har frem til nå ligget på 87 millioner brukere, men Kaiser mener det tallet i virkeligheten er mye høyere.

En talsmann fra Cambridge Analytica uttalte til Business Insider at den datainnsamlingen Kaiser omtaler ble innhentet på lovlig vis.

Publisert:

Her kan du lese mer om