Telenor bekrefter: Vurderer å gå inn i Filippinene

Telenor vurderer nå om de skal prøve seg i det filippinske mobilmarkedet. Det vil i så fall bli det første nye markedet for telegiganten siden lanseringen i Myanmar for fire år siden.

HAR EN SOLID KRIGSKASSE: Takket være store overskudd og et storsalg i Øst-Europa har Telenor fått inn mye penger i kassen. Selv etter store utbytter har konsernsjef Sigve Brekke og finansdirektør Jørgen C. Arentz Rostrup fortsatt en lav gjeldsgrad i Telenor. Arkivbilde.

Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Ryktene om at Telenor snuser på det filippinske markedet har versert en stund, men nå bekrefter telegiganten at de vurderer en mulig inngang.

– Forhåpentligvis kan vi delta her, sier Ahmed Shibly, sjef i Telenor-selskapet Grameenphone i et intervju med Philippine Daily Inquirer.

Avisen skriver at Telenor ser et stort potensial i landet, med en stor og relativt ung befolkning, der det fortsatt er kontinuerlig vekst i dataforbruket. Samtidig er det ifølge avisen uklart om Telenor har en partner med en lisens lokalt, noe som er påkrevd ifølge avisen.

Hvis Telenor beslutter å gå inn i et nytt land vil det være den første geografiske ekspansjonen siden 2014, da Telenor fikk klarsignal og lanserte mobiltjenester i Myanmar (Burma).

Overfor E24 bekrefter telegiganten at de følger utviklingen, men poengterer at det ikke er gitt at de beslutter å gå inn i landet:

– Vi kan bekrefte at vi følger utviklingen relatert til at Filippinene har igangsatt en prosess for å tilrettelegge for en tredje mobiloperatør, sier fungerende kommunikasjonsdirektør i Telenor Group, Atle Lessum, til E24.

– Det betyr ikke det samme som at Telenor har interesse av en lisens der, men som en stor aktør i regionen ønsker vi uansett å ha større klarhet i hvilken prosess myndighetene ser for seg, sier han videre.

Siste frist for å delta i den nye lisensauksjonen er 5. november.

Les også

Drysser milliarder over aksjonærene, men Telenor fyller også krigskassen

– Ville være en overraskelse

Telenor-analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities skriver i en oppdatering at en inngang i det filippinske ikke nødvendigvis er negativt, men at det er for tidlig å vurdere nå, før man vet lisenspris og hvilken posisjon Telenor kan få i markedet.

– Telenor har en lav gjeldsgrad sammenlignet med andre teleselskaper, og har i så måte mulighet til å by på en tredje lisens, skriver Trondsen, og peker på at gjeld målt mot brutto driftsresultat, EBITDA, ligger under faktor én i Telenors tilfelle.

Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities

Foto: Privat

– Hvis Telenor annonserer at de går inn i Filippinene vil det være en overraskelse gitt uttalelser fra konsernsjef Sigve Brekke, skriver Trondsen videre og peker også på hva Telenor faktisk har gjort av på salg- og oppkjøpssiden i det siste.

Uttalelsene hun refererer til kom blant annet under fremleggelsen av resultatene for andre kvartal i sommer:

– Vi har ikke hovedfokus på å ekspandere, men å drive frem utviklingen i markedene våre, sa konsernsjef Sigve Brekke da han ble spurt om selskapet ville inn i nye markeder.

Telenor valgte for øvrig å selge virksomheten sin i Øst-Europa tidligere i år for 26,5 milliarder kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Telenor
  2. Telekom

Flere artikler

  1. Varsler lavere priser etter laber frekvensinteresse

  2. Venter pengedryss over Telenor-aksjonærene

  3. Skal bruke milliarder på helgeauksjon

  4. Forbereder neste sparepakke: Mobilmaster kan bli solgt

  5. Resultatmiss senker Telenor-aksjen: – Fair, sier analytiker