Apple ansetter motehus-sjef

Nyansettelse og varemerkeregistrering underbygger ryktene om smartklokke fra Apple.

Den nylig avgåtte direktøren i motehuset Yves Saint Laurent har fått jobb i Apple. Nå spekuleres at han er mannen som skal få Apples bebudede «iWatch» til å se overbevisende ut. Klokken på bilde er kun en illustrasjon.
  • Mathias Klingenberg
Publisert: Publisert:

I går ble det klart at Paul Deneve går av som direktør for det eksklusive klesmerket Yves Saint-Lauren. Nå melder blant andre Bloomberg at Deneve er ansatt i Apple for å jobbe med it-selskapets «spesial-prosjekter».

- Vi er begeistret over å kunne ønske Paul Deneve velkommen til Apple. Han er ansatt som direktør og vil rapportere direkte til Tim Cook (Apple-direktøren, journ. anm.), sier Apple i en uttalelse sendt Bloomberg.

Skal Deneve utforme «iWatch»?

Utenlandske medier spekulerer nå i om Deneve skal jobbe med Apples bebudede iWatch. Apple har bekreftet at Deneve ikke skal bekle den ledige stillingen som sjef for Apples fysiske butikker. Motehuset Yves Saint Laurent har tidligere designet flere eksklusive klokker. «iWatch» har blitt ryktet i lengre tid, men den siste tiden har spekulasjonene tatt seg opp.

I refererte E24 Bloomberg, som skrev at Apple hadde dannet en gruppe med rundt 100 produktdesignere for å utvikle en smart-klokke. Tidligere denne uken meldte blant andre nettstedet 9to5Mac at Apple har registrert varemerket «iWatch» i flere forskjellige land.

Deneve kan være den designorienterte mannen som skal gi «iWatch» det uttrykket selskapet er ute etter.

LES OGSÅ:Dette kan bli Apples nye produkt

Tidligere Apple-ansatt

Å hoppe fra et mote-selskap til en it-gigant kan virke sprekt, men Deneve har også tidligere jobbet for det California-baserte selskapet. Fra 1990 til 1997 hadde Deneve en rekke salgs- og markedsposisjoner for Apple Europa.

Han innehar en master i økonomi og ledelse (MBA) fra Chicago-universitetet, samt en mastergrad i ledelse (MSc) fra Stanford-universitetet.

Foruten jobben i Yves Saint Laurent, har Deneve også hatt karriere i motehusene Courreges, Nina Ricci og Lanvin. I tillegg har han sittet flere i motepaneler og juryer.

Ha-på-teknologi på trappene

Teknologi du kan ha på deg har de siste årene blitt mer og mer aktuelt. Et søk på Google Trends viser at det engelske ordet for ha-på-teknologi, «wearable devices», ble mer «googlet» i juni enn noen gang tidligere.

Sony har allerede lansert sin egen smart-klokke, mens Samsung bekreftet overfor Bloomberg i mars at de jobber med en klokke som skal ha funksjoner langt ut over det å vise tiden.

Onsdag ble det også kjent at Pebble, smart-klokken som ble realisert gjennom folkefinansieringsplatformen Kickstarter, blir å finne i butikkene til elektronikk-kjeden Best Buy.

Googles el-briller, hetende «Glass», er for tiden ute på testing hos diverse utviklere. En endelig lansering er planlagt neste år.

Cook: - Dypt interessant

Felles for de overnevnte produktene er at de kommuniserer med brukerens mobiltelefon. Det er forventet at en eventuell iWatch vil være basert på selskapets mobile operativsystem iOS, slik at den kan integreres tett med iPhone, iPad og iPod Touch.

På Wall Street Journals konferanse D11 i mai sa Apples sjef Tim Cook at teknologi man kunne ha på seg var "dypt interessant". Spesielt klokker mente han var et naturlig tilbehør i hverdagen, ifølge Cnet. Cook sa imidlertid at unge mennesker ikke bruker klokker, og at man derfor må overbevise kundene ved å gjøre produktene så tiltalende som mulig.

Tiden vil vise om det er denne oppgaven Deneve har fått av Cook.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. - Tyder på at Apple mener alvor med å komme seg inn i moteverden

  2. Black Eyed Peas-stjerne utfordrer IT-gigantene

  3. Apple ansetter Nike-utviklere

  4. – Smartklokker blir «det neste store»

  5. - Apple forhandler fortsatt med Dr. Dre