Romkappløpet

SpaceX-kapselen har koblet seg til ISS

SpaceX-kapselen Crew Dragon nådde fram til Den internasjonale romstasjonen ISS søndag og fikk koblet seg til uten problemer.

En Nasa-operatør på Kennedy Space Center følger med på bildet inne fra romkapselen Crew Dragon med astronautene Bob Behnken og Douglas Hurley om bord. Søndag fikk de koblet seg til Den internasjonale romstasjonen (ISS).
 • E24
 • NTB
Publisert:

De to astronautene Bob Behnken (49) og Doug Hurley (53) kom fram til ISS klokka 16.16 norsk tid søndag, noen minutter før skjema og om lag 19 timer etter oppskytingen fra Kennedy Space Center i Florida.

Romstasjonen og kapselen befant seg da omtrent like over grensen mellom Kina og Mongolia.

Behnken og Hurley måtte imidlertid vente litt før de kunne gå om bord og møte det amerikansk-russiske mannskapet som allerede er i romstasjonen. Det må først sjekkes at det ikke er noen lekkasjer og at trykket er på korrekt nivå.

Tilkoblingen var helautomatisk, verken Behnken og Hurley eller mannskapet inne på ISS behøvde å gjøre noe. Behnken og Hurley hadde imidlertid på forhånd øvd på manuell tilkobling, skriver BBC.

Elon Musks SpaceX er det første kommersielle selskapet som sender mennesker til den internasjonale romstasjonen. Dette er også den første bemannede oppskytingen fra USA siden 2011.

Behnken og Hurleys hovedoppgave på denne romferden er å teste at alle systemer fungerer og gi tilbakemeldinger til teknikerne og ingeniørene til SpaceX og Nasa.

SpaceX har siden 2012 sendt opp laste-romkapsler til den internasjonale romstasjonen.

Les også

Historisk oppskyting for Elon Musks SpaceX

Les også

Regjeringen vil gi 365 millioner til Andøya Spaceport

Les også

Russisk romsjef mener SpaceX dumper prisene

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Romkappløpet
 2. Romfart
 3. SpaceX
 4. Elon Musk
 5. ISS

Flere artikler

 1. NASA og SpaceX klar for historisk romferd

 2. SpaceX gjør seg klar til sin første bemannede ferd

 3. Historisk oppskyting for Elon Musks SpaceX

 4. SpaceX-romkapsel fremme ved Den internasjonale romstasjonen

 5. Uvær kan forsinke SpaceX-romferd til lørdag