Bill Gates hyller Norge

En av verdens rikeste menn vil hjelpe nordmenn til å se resultatene av pengene som brukes på bistandsarbeid.

LAR SEG IMPONERE: Bill Gates skriver at han og kona føler at de deler samme syn på utviklingsarbeid som nordmenn.
Publisert:

I et leserbrev i Dagens Næringsliv hyller Bill Gates nordmenns engasjement i bistandsspørsmål.

Microsoft-gründeren skriver leserbrevet kun uker etter at han ferierte i Norge sammen med familien.

Les også: På norgesferie med to jetfly og yacht med egen følgebåt

Gates regnes av mange som verdens rikeste mann. Han topper Bloombergs liste over verdens rikeste, og skal være god for rundt 430 milliarder kroner.

SOMMERFERIE PÅ SØRLANDET: Bill Gates og kona Melinda Gates besøkte i sommer kronprinsfamilien. Her får Gates en avskjedsklem fra prinsesse Ingrid Alexandra.

Bill Gates har, siden opprettelsen av sin egen humanitære stiftelse i 2000, markert seg som en svært aktiv forkjemper for bistandsarbeid. Han har selv donert titalls milliarder til stiftelsen, og har i tillegg fått en rekke andre milliardærer til å åpne lommeboken.

Aids, TB og malaria

Kampen mot fattigdom er også temaet for Gates' leserbrev. Microsoft-gründeren skriver at han er godt kjent med Norges «enestående innsats for internasjonal fattigdomsbekjempelse.» Han skriver også at han vet at bistandspolitikken, og ikke minst resultatene, er et stadig tema for debatt.

«Siden en stor del av jobben min handler om undersøke effekten av ulike utviklingsprogrammer og hvordan man kan øke den, ønsker jeg å fremheve de gode resultatene jeg har sett fra mange programmer Norge bidrar til», skriver Gates før han trekker frem Det globale fondet for bekjempelse av aids, tuberkulose og malaria.

Han viser til at fondet har sørget for at over 4,2 millioner mennesker har mottatt hiv-behandling. Fondet skal også ha vært den viktigste bidraget til å senke antall dødsfall på grunn av tuberkulose med 40 prosent.

Ifølge Gates har Norge støttet fondet med 3,5 milliarder kroner siden 2002.

(Saken fortsetter under bildet)

I FELTEN: I mars i år besøkte Bill Gates en helsestasjon i Ghana. Her gir han et barn medisin mot diaré.

«Et bedre sted»

«Norges innsats for utvikling - ikke bare gavmildheten, men også engasjementet for å skape håndfaste resultater - er et like viktig signal om dere bidrag til å gjøre verden til et bedre sted for alle», avsluttes Gates.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om