Stjernereportere forlater Se og Hør

To av Se og Hørs seniorreportere forlater skuta til fordel for et eget prosjekt med Norges Skiforbund.

SLUTTER: Flere har den siste tiden sluttet i ukebladet Se og Hør. Her er en av ukebladets fotografer på jobb under Petter Stordalens MGP-fest for noen år tilbake.
  • Ole Martin Skaug
Publisert: Publisert:

Nå går to av Se og Hørs stjernereportere, bare uker etter at en av ukebladets redaktører valgte å ta sluttavtale etter 23 år.

Pål Tømmerhoel og Henrik Ottersen slutter i Norges største ukeblad til fordel for eget prosjekt.

- Vi har rett og slett fått muligheten til å bli med på noe nytt. Vi har inngått et samarbeid med Norges Skiforbund om et nytt magasin. Utover det kan jeg ikke si så mye mer om prosjektet, sier Pål Tømmerhoel i Se og Hør til E24.

- Men det er slik at vi får kjent litt på gründerfølelsen, legger han til.

Tømmerhoel har de siste seks årene vært seniorreporter i Se og Hør, men han har jobbet i ukebladet i ni år til sammen - etter å ha vært å ha vært borte i en liten periode.

Tømmerhoel mener tiden var inne for å skifte beite:

- Det er klart det er vemodig, jeg har hatt mange fine år, med gode kolleger og et fantastisk arbeidsmiljø. Men på et eller annet tidspunkt får man lyst til å begynne med egne ting, sier Tømmerhoel.

Ottersen har så langt ikke besvart E24s henvendelser.

Nedskjæringer

I januar ble det kjent at Aller Media, konsernet som gir ut Se og Hør, skulle kutte kostnadene med opptil 70 millioner kroner.

Men kjendisreporteren bedyrer at kuttene i mediekonsernet ikke har hatt noen innvirkning på avgjørelsen om å forlate Se og Hør etter ni år.

- Dette har ingenting med den varslede nedbemanningen å gjøre for vår del, dette skjer som følge av at vi fikk en mulighet til å være med på noe unikt og vi grep derfor den sjansen, sier Tømmerhoel.

- Sterk merkevare

Som i likhet med resten av den kulørte presse har Se og Hør fått merke et fall i opplaget. I fjor falt opplaget til Norges største ukeblad med 7 prosent for tirsdagsutgaven og 16,5 prosent for helgeutgaven.

Den erfarne reporteren har registrert at opplagstallene er på vei nedover, men mener det ikke har påvirket hans arbeid i særlig grad:

- Når man sitter midt oppe i det er det vanskelig å merke slikt på kroppen, men det er godt mulig stemningen har vært noe annerledes den siste tiden. Men selv har jeg ikke lagt så stor merke til det, sier han.

Til tross for opplagssvikt tror Tømmerhoel at Se og Hør vil overleve.

- Jeg tror Se og Hør vil leve videre. Det er en veldig sterk merkevare, og det er klart det er utfordringer med nye plattformer og hvilke områder man bør satse på fremover. Men jeg tror Se og Hør vil bestå, sier Tømmerhoel til E24.

Sluttet etter 23 år

I februar bekreftet redaktør i Se og Hør, Bjørn Tvare, at han slutter etter 23 år i ukebladet.

I motsetning til Tømmerhoel var de varslede nedbemanningene i Aller som førte til at Tvare valgte å gi seg som redaktør:

- Det er kjent at Aller Media har bestemt seg for nedskjæringer, og når jeg øynet muligheten til å oppleve noe nytt, gikk jeg til ledelsene selv i Aller og tilbød meg å slutte. Jeg er fornøyd med sluttavtalen ledelsen og jeg har kommet til enighet om, sa Tvare til E24.

Bjørn Tvare er en av tre redaktører i Se og Hør, mens Harald Haave er sjefredaktør. Tvares ansvarsområde har vært kjendiser og reiseliv.

Opplagsfall

For ti år siden solgte ukebladkjempen Se og Hør 200.000 flere eksemplarer enn Hjemmet. Nå er avstanden 36 blader.

Det viste opplagstallene fra Mediebedriftenes Landsforening, som ble lagt frem i februar.

Se og Hør greide bare så vidt å beholde plassen som Norges mest kjøpte ukeblad. Tirsdagsutgaven hadde i 2011 et snittopplag på 178.051 eksemplarer.

Det var skarve 36 eksemplarer mer enn Hjemmet, som i snitt solgte 178.015 eksemplarer hver uke. Også Hjemmet mister kjøpere, men i langt lavere tempo enn Se og Hør.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Redaktør i Se og Hør slutter

  2. - Det blir rett og slett blodig og jævlig

  3. Hjemmet større enn Se og Hør

  4. Slik skal Arnstad stanse leserflukten

  5. FHM legges ned