Popcorn Time takker for seg

Den omstridte strømmetjenesten takker for støtten på Twitter.

SLUTT: Slik ser det ut på nettsiden til Popcon Time nå.

Publisert:,

Popkorn Time-utvikleren «Wally» informerer nettstedet Torrent Freak at han har stengt ned strømmetjenestens serve.

– Jeg har stengt alle servere, det er ingenting mer jeg kan gjøre lenger, sier den anonyme Popcorn Time-representanten til nettstedet.

Det var NRK som først meldte om at tjenesten var nede, også i Norge. Allerede mandag meldte flere av selskapets utviklere at de ikke ville jobbe med Popcorn Time. Flere har ønsket å distansere seg fra selskapet etter den siste tids juridiske problemer, skriver NRK.

Ble konstatert ulovlig i mai

Allerede i mai var Kulturdepartementet klare på at strømmetjenesten som har møtt stor motstand fra filmbransjen er ulovlig, også i Norge.

(Saken fortsetter under bildet)

ANNONSERTE: Slik fortalte Popcorn Time hvorfor siden var nede fredag kveld.

Faksimile Twitter

– Det er allerede ulovlig i Norge å bruke Popcorn Time og andre BitTorrent -tjenester, hvor brukeren deler innholdet videre, hvis ikke de som eier åndsverket har samtykket, sa statssekretær Bjørgulv Vinje Borgundvaag i Kulturdepartementet til E24.

Han la også da til at nye lovregler ville gjøre det mulig å saksøke tjenesten.

Avgjørelse fra Høyesterett i Storbritannia

Nettopp dette gjorde flere filmstudioer i Hollywood. I mai vant de frem i Høyesterett, som avgjorde at de største bredbåndsaktørene i Storbritannia må blokkere strømmetjenesten.

– Dette er en mulighet vi også jobber med, men uten et lovverk på plass er ikke bredbåndsaktørene villige til å løse dette. Skal vi lykkes med dette før vi har utradert en hel generasjon filmskapere, må det en politisk vilje til å gjøre noe med dette, sa Asle Vatn, direktør i Virke Produsentforeningen, og som blant annet står bak filmer som Hodejegerne, Pionér, Detektiv Downs, Uro og Upperdog.

Mange vil strømme

Den tydeligste trenden i undersøkelsen fra Mediavision er at stadig flere av oss blir såkalte pirater, skrev Aftenposten i juni. Da hadde ulovlig strømming av film og TV-serier doblet seg bare det siste året.

Så mange som 750.000 nordmenn er villige til å benytte seg av muligheten, viste en undersøkelse fra Mediavision.

– Grunnen til økningen i piratvirksomhet er jo Popcorn Time. Det er dessverre en utrolig enkel måte å se film på. Men det man skal være klar over, er at dette er straffbart, sa leder Willy Johansen i Rettighetsalliansen Norge i forbindelse med undersøkelsen.

Oppdatering: En svensk versjon av Popcorn Time er fortsatt oppe og går.

Les også

Norske TV-tilbydere går mot strømmen

Les også

Myndighetene advarer: Ikke betal denne fakturaen!

Les også

Slik finner du ut hva Google vet om deg