Dette er de beste «nye» bensinkortene

Tradisjonelle bensinkort låser deg til en fast kjede. Med de «nye» bensinkortene kan du jakte billigste bensinstasjon og få 4 prosent rabatt i tillegg. Sjekk hvilket kort som er best.

For litt over et år siden flokket bilistene seg rundt pumpene da bensinprisen lå godt under 10 kroner. Nå er drivstoffprisene høyere, men med de rette bensinkortene kan du kutte drivstoffutgiftene. Foto: Scanpix.

  • Richard Nodeland
Publisert:,

De «nye» bensinkortene gir deg en fast prosentrabatt på alle bensinstasjoner - uavhengig av kjedetilknytning. Jo høyere pris, desto større rabatt, og motsatt.
Dette i motsetning til de tradisjonelle bensinkortene som låser deg til en bestemt kjede.
Det er for øyeblikket tre slike kredittkort som gir deg en «høy» rabatt på drivstoff. Dine Penger har sjekket betingelsene og rangert kortene etter høyest mulig rabattsats:

1.plass: Flexi Visa

Dette er et nytt kredittkort fra Santander Consumer Bank.

Flexi Visa

gir deg 4 prosent rabatt på én av fem valgfrie bonuskategorier, deriblant bensinstasjoner (de andre er klær/sko, flyreiser, dagligvarer eller sportsutstyr).
Maks rabatt du kan oppnå i løpet av ett år er 2.000 kroner (og maks 200 kr pr måned) - noe du oppnår etter å ha kjøpt varer for 50.000 kroner (og maks 5.000 kroner pr måned).

NB!

Bruker du ikke kortet på 12 måneder, påløper et «straffegebyr» på 149 kroner for inaktivt kort.

Les mer:

Kredittkort med valgfri rabatt

2.plass: Cresco Car

Cresco Car

gir deg 4 prosent rabatt på alle varekjøp foretatt på bensinstasjoner verden over. Maks rabatt du kan oppnå i løpet av ett år er 1.000 kroner - noe du oppnår etter å ha kjøpt varer for 25.000 kroner.
Du får også spesialtilbud på bilrelaterte produkter, EU-kontroll, dekkhotell og leiebilpriser.

3.plass: 365Privat

Kredittkortet fra Fokus Bank

gir deg 3,65 prosent rabatt på alle varekjøp foretatt på bensinstasjoner (samt møbelforretninger og klesforretninger) verden over.
Maks rabatt du kan oppnå i løpet av ett år er 2.000 kroner - noe du oppnår etter å ha kjøpt varer for i underkant av 55.000 kroner.

Hva kan jeg spare?

Tar vi utgangspunkt i at du kjører 16.000 km i året, har et forbruk på 0,8 liter pr. mil og drivstoffprisen er 12 kroner i snitt, kan du spare i overkant av 600 kroner året bare ved å velge rett kort for betaling.
Kjøper du jevnlig andre ting på bensinstasjoner som bilvask, spylerveske, hurtigmat og snacks, kan rabatten fort vokse med noen hundrelapper.

LES OGSÅ:

Beste kredittkort for deg

Tre andre kort gir deg 1 prosent rabatt

I tillegg er det tre kredittkort som gir deg 1 prosent rabatt på bensinstasjonskjøp: Kash Visa, Trumf Visa og Shell Mastercard.

Kash ikke lenger beste bensinkort

Kash Visa var ved lansering beste bensinkort med en rabatt på hele 5 prosent på bensinstasjonskjøp. Den ble så kuttet til 4 prosent før den fra i går ble satt ned til 1 prosent.
Nye rabatter kommer i stedet, blant annet en fast rabatt på dagligvarer på 1 prosent, samt månedlige variable rabatter fra 4-10 prosent i forskjellige kategorier.

Gir 1 prosent rabatt på alle kjøp - også drivstoff

Trumf Visa og Shell Mastercard gir deg 1 prosent rabatt på alle kjøp - deriblant bensinstasjoner.
Hos Trumf Visa og Shell Mastercard opptjenes rabatten som Trumf-poeng, men kan når som helst utbetales til din egen bankkonto. Du kan også benytte poengene i nettbutikken til Trumf (Flust.no).

Tradisjonelle bensinkort ikke tatt med

I tillegg til overnevnte kort finnes det en rekke tradisjonelle bensinstasjonskort for de enkelte kjedene samt andre medlemskort som gir rabatt på drivstoff.
De har vi ikke tatt med i denne omgang. Du kan lese mer om disse på nettsiden

bensinkort.no

(Dine Penger har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til).

LES OGSÅ:

Dyrere diesel fra nyttår

Dobbel rabatt, men må fylle fast på Shell

Er du Trumf-medlem, kan du oppnå dobbel rabatt på Shell-stasjoner. Dra Trumf-kortet før du betaler med ett av kortene nevnt ovenfor.
Du må imidlertid fylle for minst 200 liter pr kvartal hos Shell før du oppnår noe rabatt med Trumf-kortet.
Så fremt ikke Shell alltid er billigst på drivstoff, er det nødvendigvis ikke så mye å tjene på dette trikset.

Fyll tanken på søndag

Det har i lengre tid vært slik at drivstoffprisene er på sitt laveste på søndag. Dette gjelder spesielt i storbyene. På mandag skrus prisene opp 1-2 kroner literen, for så å falle jevnt og trutt gjennom uken.
Den billigste tanken med drivstoff får du dermed som regel på søndag.

Her kan du lese mer om

  1. Trafikk
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Kutt bensinprisen med 4 prosent

  2. Slik kutter du bioavgiften til Jens

  3. Kredittkort med valgfri rabatt

  4. Annonsørinnhold

  5. Kort og godt: Disse kortene gir billigst drivstoff

  6. Her er de beste kredittkortene