Kraftigste Jaguar noensinne

Project 7 skal bygges i 250 eksemplarer og kan skilte med 575 hestekrefter.

LEGENDEN: Project 7 sammen med Jaguar D-type. Project 7 er en hyllest til den legendariske baneraceren Jaguar D-type som gjorde sin debut for 60 år siden. D-typen vant 24-timersløpet på Le Mans tre ganger. Project 7 spiller på Jaguars totalt sju seiere i Le Mans.
Publisert: Publisert:

På helgens Goodwood Festival of Speed avdekker Jaguar en spesialutgave av sin F-type cabriolet, kalt Project 7.

Project 7, som kun skal lages i 250 eksemplarer, har en kompressormatet 5,0 liters V8-motor som sender 575 hestekrefter og 680 newtonmeter til bakhjulene gjennom en åttetrinns automatkasse.

Det er den kraftigste motoren Jaguar har noensinne har levert.

Dette resulterer i den raskest akselererende produksjonsbilen fra Jaguar, med null til hundre kilometer i timen på 3,9 sekunder. Bilen har videre en toppfart på 300 kilometer i timen.

I forhold til toppfart og akselerasjon skal det anføres at superbilen Jaguar XJ220 fra tidlig 90-tall klarte sprinten til 100 på 3,8 sekunder, og kunne nå en toppfart på over 340 kilometer i timen. Motoren i XJ220 yter 542 hestekrefter.

I fjor presenterte Jaguar Project 7 som et konsept på Goodwood-festivalen, mottakelsen ble så god at Jaguar valgte å lage en produksjonsmodell.

Les også

Penere blir det ikke

Konseptmodellen hadde opprinnelig kun ett sete som en hyllest til den ikoniske D-typen som har vært inspirasjon for spesialutgaven.

Jaguar Project 7 vil koste rundt 135.000 pund i Storbritannia. Til sammenligning starter en «vanlig» F-type V8 S cabriolet på 79.995 pund, men da må man nøye seg med 495 hestekrefter og null til hundre på 4,3 sekunder.

Bilen er designet av Jaguar – Land Rovers nylig opprettede Special Vehicle division.

Les også:

Publisert: