Sotheby's kjøper seg opp i et av verdens største bilauksjonsfirmaer

Det klassiske bilmarkedet omsetter for mangfoldige milliarder i året, nå vil Sotheby's ha en del av kaken.

SAMARBEID: Bill Ruprecht fra Sotheby's og Rob Myers fra RM Auctions etter å ha signert avtalen mellom de to selskapene. Til venstre en 1964 Ferrari 275 GTB/C Speciale som ble solgt av RM i august 2014 for 180 millioner kroner.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Sotheby's ble grunnlagt i 1744 og er det kanskje mest kjente auksjonshuset i verden. De holder til i mer enn 40 land og har rundt 1500 ansatte. Nå kjøper de seg inn i et av de største bilauksjonsfirmaene, RM Auctions.

– Sotheby's er henrykt over å bli en del av den overlegne markedslederen på feltet. RM har etablert en formidabel markedsposisjon som vil bli styrket med denne nye fasen av vårt samarbeid, sier Bill Ruprecht, konsernsjef og styreleder i Sotheby's i en pressemelding.

De to firmaene har samarbeidet tidligere, blant annet med arrangementet «Art of the Automobile» i 2013 i New York. Her ble det omsatt biler for 63 millioner dollar, tilsvarende 480 millioner kroner, på to timer.

RMs største auksjon er i Monterey, California, hvor de i fjor omsatte for over én milliard.

De regner med at markedet for klassiske biler årlig er verdt rundt 15 milliarder kroner, og at det er i vekst.

Synergi

RM Sotheby's, som det skal hete fra nå av, vil holde en rekke auksjoner i løpet av 2015, hvor den første blir på Amilia Island i Florida i midten av mars.

MILLIARDBUTIKK: I løpet av to dager omsatte RM for mer enn én milliard kroner i Monterey i august 2014.

– Den store synergieffekten mellom våre virksomheter inkluderer en betydelig overlapp av kunder og et fokus på nye markeder, dette vil bli styrket med vårt samarbeid for å samme øke nedslagsfeltet i bland dem som samler på klassiske biler, sier Ruprecht.

Sotheby's kjøper 25 prosent av RM, uten at de kommer inn på hvor mye penger det er snakk om, med opsjon på en større del i fremtiden.

Mer bilstoff på E24 BIL

– Samarbeidet som har blitt grunnlagt mellom RM Auctions og Sotheby's er uten tvil den mest effektive måten vi kan nå den evig økende massen av samlere over hele verden. Ingen annen organisasjon har en så vidtrekkende kundegruppe som Sotheby's, og siden vi tidligere har jobbet så tett og suksessrikt med dem, er det perfekt at vi danner et strategisk partnerskap for å skape en verdensomspennende plattform for samlerbiler, sier Rob Meyers, grunnlegger og styreformann i RM Auctions.

Les også

Tidenes bilauksjonsarrangement

Les også

Legendariske superbiler auksjoneres bort

Les også

Solgte bruktbiler verdt flere milliarder

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Dette ble verdens mest verdifulle bilsamling

  2. De dyreste bruktbilene i 2015

  3. Denne Ferrarien kan gå for 100 millioner

  4. Solgte klassikere for en halv milliard på én ettermiddag

  5. Solgte biler for 1,44 milliarder kroner