Mercedes kopierer seg selv

Mercedes-Benz fyller på i sitt kompaktsegment, nå med en CLA-stasjonsvogn.

GANSKE KOMPAKT STASJONVOGN: Mercedes-Benz CLA Shooting Brake er 463 centimeter lang, mens en vanlig A-klasse 423 centimeter.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Den var nødt til å komme, Shooting Brake-utgaven av Mercedes-Benz sin CLA. Sedanutgaven er som en CLS kopiert på 75 prosent, og selvsagt ruller de nå ut en stasjonsvognversjon et drøyt tid etter at sedanen kom.

– Som sin storebror, CLS Shooting Brake, er CLA Shooting Brake rettet mot aktive kunder som ser etter noe utenom det vanlige i en bil som imponerer med et bredt bruksområdet, sier Ola Källenius, ansvarlig for salg og markedsføring i Mercedes-Benz Cars, i en pressemelding.

Utformingen på taket gjør at bilen har bedre plass i høyden for baksetepassasjerene og den kommer med et bredt utvalg motorer fra leveringsstart og mulighet for firehjulstrekk. Noe som selvsagt henger sammen med at den deler drivlinje med både CLA og A-klasse, sistnevnte har vært på markedet i to år.

Seks motorer

Det vil si to dieselmotorer og tre bensin, i tillegg kommer den ganske ekstreme toppmodellen CLA 45 AMG Shooting Brake med 360 hestekrefter.

Dieselutgavene har samme blokk på 2,1 liter og fire sylindre, og yter henholdsvis 135 og 177 hestekrefter. Bensinalternativene er to 1,6 liters enheter på 122 og 156 hestekrefter, og en to liters motor på 211. Den største bensinmotoren er den eneste som kan leveres med firehjulstrekk, i tillegg til AMG-spesialutgaven.

(Saken fortsetter under bildet)

SPESIAL: Bilen her er i såkalt OrangeArt-design, en versjon som skal tilbys i en begrenset periode etter lanseringen.

Mercedes-Benz mener de med CLA Shooting Brake har skapt en helt ny bilklasse.

– Stylingen på vår CLA Shooting Brake er ekstremt progressiv og samtidig umiskjennelig, sier Gorden Wagener, Mercedes-Benz sin sjefdesigner, i pressemeldingen.

De kaller den en syntese «av coupeens emosjoner og det smarte med en shooting brake.»

Bagasjerommet tar 495 liter, samtidig kan man rette opp baksetet i såkalt «lasteposisjon», da tar det 100 liter mer. Legger man ned setene rommer det 1354 liter.

CLA Shooting Brake er 463 centimeter lang, det betyr at den er større enn alle C-klasse stasjonsvogner frem til dagens utgave, som er sju centimeter lengre.

Så langt har Mercedes-benz solgt 100.000 CLA siden introduksjonen i fjor sommer. De første leveringene av CLA Shooting Brake blir i mars.

Les også:

Mercedes tar frem Maybach navnet igjenTest av Mercedes-Benz S500 Coupé 4MaticTest av Mercedes-Benz GLA 45 AMGPublisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. En jålete småfamiliebil

  2. Ekstrem familiebil

  3. Kompromisser i luksusklassen

  4. Diktator-limousinen fyller 50 år

  5. Vil være som storebror