BMW med sitt beste kvartal noensinne

Verden kjøper tyske premiumbiler som aldri før.

FULL FART: BMW selger som aldri før. Her ferdigstilles en BMW M4 Coupé på fabrikken i München.

Harry Zdera
  • Morten Abrahamsen
Publisert:

Den siste tiden har Audi og Mercedes-Benz meldt om rekordsalg, nå gjør BMW det samme.

– Dette har vært vårt sterkeste kvartal noensinne og vi har, globalt sett, hatt salgsvekst i alle regioner, sier Ian Robertson, styremedlem i BMW AG, i en pressemelding.

I løpet av årets tre første måneder ble det levert 451.576 BMWer, en vekst på drøyt fem prosent fra i fjor. Det gjør at de ligger noe foran sine argeste konkurrenter. I første kvartal leverte Audi 438.250 biler og Mercedes-Benz 429.602.

Mer bilstoff på E24 BIL

Robertson er særlig fornøyd med at markedet i Europa viser en klar forbedring, og han ser for seg at det kommer til å bli et rekordår for BMW.

Det ble levert totalt 195.593 BMWer til kunder i mars, fem prosent mer enn samme måned i fjor. Til sammenligning er tallet for Audi 177.950 og Mercedes-Benz 183.467.

Ned i Norge.

De solgte drøyt 2600 i-kjøretøyer i mars, det høyeste tallet for denne avdelingen noensinne, hvor 2067 var i3. 109 av disse ble levert i Norge, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Den nye 2 Series Active Tourer ble levert i snaut 10.000 eksemplarer forrige måned. 5-serien ligger på samme nivå som i fjor, med rett over 36.000 biler i mars, mens X-modellene også gjør det bra. X5 lå 12 prosent over fjoråret med vel 15.000 leverte biler, X6 fem prosent over med 3.880 biler i mars.

I Norge har salget falt i forhold til i fjor, som for øvrig ga en massiv vekst for BMW her til lands. Gjennom årets tre første måneder ble det registrert 2070 nye BMWer, det er 27 prosent lavere enn i 2014. BMW er landets femte største merke, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken. Mercedes-Benz ligger på åttende og Audi på tiende plass på merkestatistikken.

Les også

40 år med kunstbiler fra BMW

Les også

God driv i europeisk industri

Les også

BMW-sjefen bruker norsk elbil-satsing som eksempel: Klar sammenheng mellom salgstall og politisk initiativ

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Mercedes-Benz passerte Audi i 2015

  2. Knallhard kamp mellom tyske premiummerker

  3. Tidenes Mercedes-måned

  4. Annonsørinnhold

  5. Ny rekord for Mercedes

  6. Ford størst på nyttekjøretøy i Europa