Her kjører vi Tesla - uten hender!

Motorveiskjøring uten hender på rattet høres ikke lurt ut, men med Teslas siste oppgradering er dette fullt mulig. 

Publisert: Publisert:

I Teslas siste oppgradering kom funksjonen autopilot. Mange biler har så lagt hatt funksjoner der bilene kan styre av seg selv i under gitte omstendigheter. Audi Q7 kan for eksempel gjøre dette i kortere perioder under køkjøring, men ingen har tatt det så langt som Tesla nå gjør.

Se video øverst i saken

Her kombinerer Tesla den adaptive cruisekontrollen med diverse sensorer som leser av filmarkeringer og trafikken rundt. Dette gjør man kan kjøre mange mil på motorvei uten å ha hendene på rattet eller føttene på pedalene.

Trenger linjer

Er man på en vei som ikke har streket opp filene vil bilen få problemer, så det er ikke meningen at det skal brukes i by. Det gjør også at bilen vil bli litt forvirret om det kommer av- og påkjøringsfelt, særlig hvis veien samtidig svinger. Så det er så definitivt ikke meningen at man skal slappe helt av og drive med andre ting mens man sitter bak rattet.

Tesla sier til E24 at bilen vil lære underveis, via oppdateringer, slik at den over tid vil bli mer presis.

Mer bilstoff på E24 BIL

Funksjonen er en del av det de kaller «sikkerhetstillegg» og «bekvemmelighetstillegg». Førstnevnte er standard, det andre er et tilvalg som koster 19.100 kroner om man bestiller det med bilen, og eventuelt koster det 22.900 som på de bilene som har hardwaren installert. Det vil si biler med blant annet radar i fronten og kamera i speilet, disse bilene gikk i produksjon fra senhøsten i fjor.

Les også

Elon Musk kommer til Bergen

Les også

Musk: I rute til å levere minst 50.000 biler i år

Les også

Ned 25 prosent på tre måneder: Derfor raser Tesla-aksjen

Publisert:
Gå til e24.no