Bilsalget skyter fart i Europa – men VW sliter

Det europeiske bilsalget steg med 13,7 prosent i november. Skandalerammede Volkswagen henger etter og vokser kun med 4,1 prosent.

SKANDALE: VW har vært preget av skandale siden september, da selskapet erkjente at det var bedrevet i utslippsjuks med elleve millioner dieselbiler. Selskaps markedsandel i Europa gikk ned i november.

  • NTB
Publisert: Publisert:

Det viser statistikk fra den europeiske bilprodusentforeningen ACEA.

Mens VW fortsatt selger flest biler i Europa, hadde bilprodusenten den minste salgsveksten av alle forrige måned. VW har vært preget av skandale siden september, da selskapet erkjente utslippsjuks med elleve millioner dieselbiler. Selskapet uttalte i forrige uke at salget for dets tolv forskjellige merker falt 2,2 prosent i november på verdensbasis.

Selv om Volkswagens bilsalg på det europeiske markedet har vokst i november, har selskapets markedsandel sunket til 24,3 prosent, sammenlignet med 26,6 prosent den samme måneden i fjor.

De siste elleve månedene i 2015 har bilsalget i Europa økt med 8,7 prosent, til 12,6 millioner biler. Det er allerede solgt flere biler enn i hele 2014.

Salgstallet for november på 1,08 millioner biler er likevel fortsatt langt unna nivået fra november i 2006 og 2007, før finanskrisen rammet Europa. Da ble det solgt 1,2 millioner kjøretøy.

Les også

VW har ingen planer om å selge noen av sine bilmerker

Les også

Nå er bensinen billigere

Les også

Disse landene tjener godt på lav oljepris

Publisert:

Flere artikler

  1. Volkswagen-salget i USA stupte 25 prosent

  2. Nå kan Volkswagen fikse utslippsbiler

  3. – Jeg er overbevist om at Volkswagen vil klare seg

  4. Annonsørinnhold

  5. Dette er verdens mest solgte bilmerke i 2015

  6. «Dieselgate» rammer Volkswagen: Salget falt 20 prosent i Storbritannia