Ny sportsversjon av Porsche Macan

Porsche gjør den mellomstore SUVen Macan ekstra sportslig i en ny GTS-utgave.

SPORTSSUV: Porsche Macan er en sportslig anlagt SUV, det blir ytterligere forsterket med GTS-utgaven.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

GTS-versjonene til Porsche betyr en mer sportslig variant av deres modeller. For sportsbilene Cayman og 911 betyr det biler mellom grunnmodellene og de mer hardbarkede semi-racingbilene som gjerne heter noe med GT.

Mer bilstoff på E24 BIL

For Macan sin del betyr dette ikke at GTS er den sterkeste, den havner mellom S og Turbo, men den har en mer sportslig kjøredynamikk. Det aktive sportsunderstellet er senket med 15 millimeter, den har 20-tommers felger, sportseksos pluss spesifikke designdetaljer som er forbeholdt GTS-utgavene.

IKKE STERKEST: GTS blir ikke Macan-versjonen med størst motor.

Innvendig er det sportsstoler med alkantara-trekk og det nye Porsche Communication Management kommer for første gang i en av deres SUVer. Utvendig har den GTS-spesifikk design, med svarte detaljer, i matt lakk og spesial-felger.

Motoren er en treliters V6 med to turboer som yter 360 hestekrefter, 20 mer enn Macan S og 40 mindre enn Turbo. Med Sport Chrono-pakken gjør den null til hundre på fem sekunder, to tideler etter Turbo S.

Noen norsk pris er ennå ikke klar, med det er grunn til tro at den havner mellom de to nevnte modellene, som koster henholdsvis 1,1 og 1,4 millioner kroner. De første bilene kommer til Norge i månedsskiftet januar/februar 2016.

Macan står for øvrig for nær halvparten av alle de nye Porschene som er registrert så langt i år i Norge, med 141 av 298 biler, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Les også

Volkswagen leverer historisk lavt kvartalsresultat

Les også

Porsche kommer til å runde 200.000 biler for første gang

Les også

Han overtar som Porsche-sjef

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Jaguar med modelloffensiv

  2. Venter tidenes Porsche-salg

  3. Sportsbil med stor S

  4. De mest spennende bilnyhetene i 2016

  5. Porsche må tilbakekalle 30.000 dieselbiler