TV 2 holder døra på gløtt for Canal Digital

TV 2 mener Canal Digital villeder kundene sine med falskt håp om en avtale om Premier League. Men det er ikke ensbetydende med at håpet er ute, sier TV 2-topp.

VIL HA MER: Canal Digital må komme tilbake med et anstendig tilbud hvis de skal komme videre i forhandligene om distribusjon av Premier League, sier TV 2s kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy.
Publisert:

Retorikken mellom landets største distributør av TV over satellitt og TV 2 hardner. Før helgen la TV 2 frem sin plan for distribusjonen av rettighetene til Premier League – en plan som så langt ikke inkluderer Canal Digital.

Den britiske toppfotballen skal distribueres gjennom Riks-TV, Altibox og TV 2s egen nett-tv. Så langt er det ikke landet noen distribusjonsavtale med Canal Digital, Viasat eller Get.

- Driver med løgn

Lørdag anklaget TV 2s kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy Canal Digital for å bevist lure sine egne kunder. TV 2-toppen reagerte særlig på en melding som ble gitt til kundene som ringte kundeservicen til Canal Digital:

"Melding til deg som Canal Digital-kunde. Vi er fortsatt i forhandlinger med TV 2 om distribusjon av Premier League og håper vi skal komme til enighet så raskt som mulig."

- De driver med løgn. Dette er kort og godt ikke riktig. Det er tankevekkende å se hvor langt Canal Digital er villig til å gå i sin desperasjon for å beholde kundene sine, sa Indrøy til VG.

Kommunikasjonsdirektøren slo samtidig fast at "det finnes igjen dialog pr i dag mellom TV 2 og Canal Digital".

Døra på gløtt

Til tross for den steile tonen, vil ikke Indrøy utelukke at TV 2 kan komme til en enighet med Canal Digital.

- Når det gjelder Canal Digital, så må de komme tilbake med et anstendig tilbud. Vi har sagt at vi ønsker en bred distribusjon, men det er jo ikke fornuftig å gi bort Premier League for vekslepenger, sier TV 2-direktøren til E24.

- Så det er ikke slik at det er uaktuelt for dere å inngå en avtale med Canal Digital?

- Nei, men vi inngår kun avtaler med de som er villige til å betale en anstendig pris. Distributøren må betale for dette, de tar jo selv inn et anselig beløp for dette.

God tone

Og mens forhandlingene mellom TV 2 og Canal Digital står parkert, fortsetter TV 2 forhandlingene med Viasat og Get.

- Get har vi hatt flere runder med, og der h ar vi en veldig god tone. Jeg har et håp om at vi kan få til en avtale med Get.

- Det jeg kan si om Viasat er at vi også har kontakt med dem. Jeg vil ikke forskutere noe der, men vi har kontakt og en god tone, sier Indrøy.

Sjekk E24s nye sider for nyheter fra medieindustrien

Publisert: