Erna klar for reklamen

Og det er Siv også.

IKKE IMPONERT: Høyre-leder Erna Solberg er glad for at færre betaler formueskatt, men mener at langt færre hadde betalt formueskatt hvis Høyre hadde sittet med makten.
Publisert:

TV 2 har gir blaffen i Medietilsynets advarsel og har nå bestilt sin egen juridiske utredning av forbudet mot politisk reklame. Dermed kan kringkastingslovens forbud bli utfordret igjen, melder Dagens Næringsliv.

Loven ble første gang utfordret i 2003 av Pensjonistpartiet på TV Vest. Partiet ble dømt for lovbrudd og saken havnet til slutt i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Desember 2008 fikk TV Vest medhold med begrunnelsen i ytringsfriheten. Kulturdepartementet svarte på dommen med å endre NRK-plakaten for å sikre småpartiene plass i TV-ruten. Et grep kulturminister Trond Giske mente sikret småpartiene ytringsfrihet.

Men TV 2 er ikke enig.

Ifølge Dagens Næringsliv vil kanalen gjøre sin egen vurdering ut i fra den juridiske utredningen som kanalen nå har gjennomført. Dermed kan det innen kort tid være duket for politikerreklame på TV 2.

Fremskrittpartiet og Høyre er begge klare til å vise sin reklamesnutt.

- Jeg føler meg veldig trygg på at TV 2 kommer til å følge norsk lov. Det er stortinget som gir lovene i Norge, og i juni sto et klart flertall fast på forbudet mot politisk reklame, sier kulturministeren til Dagens Næringsliv.

Les mer:

Les flere nyheter på E24

Publisert:

Her kan du lese mer om