Arne Fredlys sjeldne superbiler til norsk bilmesse

Også i år krydrer investoren Arne Fredly Oslo Motor Show med supersportsbiler som aldri før er vist i Norge.

SUPERBILER: I år tar ArneFredly med seg to superbiler til Lillestrøm: McLaren Senna og Aston Martin Vanquish Zagato Speedster.
Publisert: Publisert:

Det er blitt en vane for Oslo Motor Show å «låne» supersportsbiler som trekkplaster fra Monaco-baserte Arne Fredlys samling. I fjor var det en Bugatti Chiron til ca. 50 millioner.

I år tar Fredly like godt med seg to superbiler til Lillestrøm: McLaren Senna og Aston Martin Vanquish Zagato Speedster.

Førstnevnte med en V8-motor på 800 hk pakket rett bak ryggen på fører og passasjer for å gi optimal vektfordeling og maksimalt grep når det sprintes til 100 km/t på 2,7 sekunder, til 200 km/t på 6,8 sekunder og til 300 km/t på 17,5 sekunder.

Les: Alle nyhetene fra Paris-utstillingen 2018

Racing-historie

McLaren er først og fremst kjent for prestasjoner i racing. Erfaring derfra skinner tydelig gjennom i gateversjonene av McLarens biler, og spesielt Ultimate Series som Senna naturlig hører inn under.

Mark Gayton, prosjektleder for Senna uttrykker det ganske klart:

– Dette er en bil designet for «the track» og deretter for gatebruk.

Det er lett å tenke at Zagato-varianten av Aston Martin som flasher rødt med rakettmotorliknende bremselys, blir tam ved siden av McLaren, men de to er først og fremst ytterpunkter i superbilverdenen.

Kalkulator: De nye bilavgiftene – slik er regjeringens forslag

UTEN TAK: Med 6,0 liters V12 og 604 hk er McLaren Senna ingen sinke på veien.

Nummer 3 av 28

For Zagatoen med byggenummer 3 av maksimalt 28 biler, og til en eksportpris på rundt ni millioner kroner ex alle former for avgifter, skal være den dyreste bilen som noen gang er kjøpt ny i Norge.

Og den er, tro det eller ei, millionen dyrere enn McLaren Senna som Fredly har sikret seg en av de første 20 som er bygd.

Investor Arne Fredly

Med 6,0 liters V12 og 604 hk er heller ikke denne solskinnsbilen helt uten tak noen sinke på veien.

Men akkurat det behøver ikke UP eller andre trafikanter bry seg med, for bilene er tiltenkt opphold under langt mildere og mer solfylt klima enn det norske etter fremvisningen på Oslo Motor Show.

I Fredlys garasje i Monaco mangler det ikke biler å kjøre med. Syv Ferrarier inkludert LaFerrari, fem McLaren og 2 Bugattier er noen blant mange.

Biler Fredly kjøper er gjerne utsolgt ett til tre år før publikum får vite om dem.

Til disse bilene hører blant annet Mercedes-AMG One (Project ONE) med motoreffekt på mer enn 1000 hestekrefter når den kommer på gaten.

– Dette blir Mercedes første superbil i produksjon med Formel 1-motor, sier Fredly.

Les også: Her er nye BMW 3-serie

Arne Fredly har også sikret seg verdens raskeste gatebil, Aston Martin Valkyrie. En gatebil skapt med tett design- og teknikkhjelp fra Adrian Newey, Red Bull Racings tekniske sjef og verdens mest suksessfulle innen Formel 1.

Bli ikke overrasket om Mercedes-AMG One og AM Valkyrie blir å se på Oslo Motor Show en gang i fremtiden.

Artikkelen er levert av Bilnorge.no.

Les også

Dette mener forskerne kan redde dieselbilen

Les også

Bruktbil var brukt i begravelser - kjøper fikk 70.000 i avslag

Les også

Flere partier snur om hydrogenbiler – foretrekker elbil

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om