VW starter produksjon av elektrisk «hippiebuss»

Den ikoniske «hippiebussen» relanseres i elektrisk utgave. Volkswagen håper den nye modellen vil bli like populær som originalen var på 60- og 70-tallet.

NOSTALGISK NYHET: Under North American International Auto Show i Detroit i januar, kunne Volkswagen-sjef Herbert Diess stolt vise frem den første I.D. Buzz-modellen. Planen er at den moderne, elektriske folkevognsbussen skal komme for salg i 2022.

Foto: Tony Ding AP
 • Eilin Lindvoll
Publisert:

– I mine øyne er I.D. Buzz den vakreste og mest spennende elbilen i verden. Målet vår var klart, vi ville lage et elkjøretøy som ville bli en bestselger verden over, og den ikoniske bilen i den elektriske tidsalder må så klart være en Volkswagen, sier Herbert Diess, styreformann for det tyske bilmerket, i en pressemelding.

Denne helgen kunngjorde VW at de starter produksjonen av sin nye elektriske bussmodell, I.D. Buzz, og at den etter planen vil komme for salg i 2022.

Den nye el-bilmodellen fikk mye oppmerksomhet under North American International Auto Show i Detroit i januar, mye på grunn av likhetstrekkene til den ikoniske VW Microbus som var svært populær blant hippier på 60- og 70-tallet.

– Etter fremvisningen i Detroit og Geneva, fikk vi et stort antall henvendelser fra kunder som ønsket at vi skulle begynne å selge den nye bilen så fort som mulig, sier Diess til CNBC.

KLASSIKEREN: Slik så den originale VW-bussen ut på 70-tallet. Det er lett å se likhetene til I.D. Buzz.

Foto: Garret Voight

Frir til surferne i California

Diess befant seg passende nok i Pebble Beach i California da nyheten om I.D. Buzz ble sluppet lørdag.

Den originale VW-bussen var særlig brukt av hippier i nordlige California og surferne som holdt til lenger sør i delstaten, og dette vil kanskje motivere nostalgiske amerikanere til å kjøpe den elektriske varianten.

I kjølvannet av diesel-skandalen for et par år siden tapte VW milliarder av dollar og sitt gode rykte i USA. Bilgiganten har måttet jobbe hardt for å komme inn i varmen igjen.

Det ser derimot ut som om det er i ferd med å snu for VW da det amerikanske salget deres økte med 5.9 prosent i 2017 i et marked hvor det generelle bilsalget gikk ned 2.9 prosent, skriver CNBC.

Vil bli verdensledende på elbil

Les også

Volkswagen-sjef om elbilsatsing: – Alt Tesla kan gjøre, kan vi overgå

Det har lenge vært kjent at VW har ambisjoner om å bli best på produksjon og salg av elektriske biler.

Under en stor bilmesse i Shanghai i Kina i mai presenterte bilgigantene, blant dem VW, sine versjoner av fremtidens elbiler.

Selskapet har uttalt at de har som mål å selge én million elbiler innen 2025. Det vil sette dem i direkte konkurranse med Tesla, som tidligere har sagt at de vil produsere en million biler innen 2020.

– Alt Tesla kan klare, kan vi overgå. Vi tar Tesla veldig seriøst. Men de kommer fra et høypris-segment, likevel er de på vei ned i pris. Vår ambisjon er å stoppe dem, og ta over dette markedet, sa Diess til CNBC i mai.

Les også

Ladbare biler skyter fart

Les også

Denne storbyen er Norges beste på elbil

Les også

Store elbil-sprik: – Noen kommer til å ta feil

Her kan du lese mer om

 1. Volkswagen
 2. Elbil
 3. Tesla Motors

Flere artikler

 1. 2017 ble året gigantene kjørte storsatsing på elbil

 2. Porsche og Audi lager felles elbil-plattform

 3. Volkswagen skal investere 425 milliarder kroner i elbilsatsing

 4. Annonsørinnhold

 5. Satser stort på elbil: Tror ikke Bensin-Golf er døden nær

 6. Betalt innhold

  Med denne elbilen tar giganten opp kampen med Tesla