USA trekker sak mot Apple

USAs justisdepartement sier de har kommet inn på telefonen til terrormistenkte Syed Farook og derfor vil trekke saken mot Apple.

TRENGER IKKE APPLE: Amerikanske myndigheter sier de kanskje har klart å finne en måte å hente ut innhold fra iPhone uten Apples hjelp.

Jewel Samad Afp
 • NTB
Publisert:

Departementet vil be retten annullere kjennelsen som pålegger Apple å hjelpe det føderale politiet FBI med å lage en bakvei forbi sikkerhetsinnstillingene på telefonen til mannen som sammen med sin kone skjøt og drepte 14 personer på en julefest i San Bernardino i desember.

Apple ønsket mandag ikke å kommentere saken. Selskapet har kjempet imot rettsordren og sier den ville innebære å lage en bakdør som i praksis ville gi myndighetene til gang til innholdet på til millioner av iPhone-telefoner.

FBI skal ha fått tips om hvordan de kunne omgå sikkerhetsinnstillingene på Farooks telefon. Normalt ville innholdet på telefonen bli slettet etter et visst antall forsøk på å knekke passordet. Forrige uke dukket det opp opplysninger om at Apple kan kreve innsyn i metoden som nå er brukt for å hacke telefonen, noe som vil gi selskapet kunnskap nok til å endre programvaren og hindre at metoden blir brukt i fremtiden.

Massedrapet i California var inspirert av ekstremistgruppen IS, og FBI har vært interessert i å hacke seg inn på mannens telefon for å sjekke den for informasjon.

Farook og hans kone, som også deltok i angrepet, ble drept i en skuddveksling med politiet senere samme dag.

Les også

Konkurrenter støtter Apples kamp mot FBI

Les også

Fersk dom: Apple kan ikke tvinges til å låse opp iPhone

Les også

Apple vil gjøre det umulig å hacke iPhone

Her kan du lese mer om

 1. Apple
 2. iPhone
 3. IT-sikkerhet
 4. Personvern

Flere artikler

 1. Apple anklages for retoriske knep av justisdepartementet

 2. Bill Gates støtter FBIs kamp mot Apple

 3. FBI kan bli tvunget til å vise fram iPhone-hacking

 4. Annonsørinnhold

 5. Apple og justisdepartementet i ny iPhone-krangel

 6. Fersk dom: Apple kan ikke tvinges til å låse opp iPhone