Tidenes raskeste Ferrari presentert

Ferrari F12 blir den kraftigste Ferrari til gatebruk, noensinne, og flere er allerede bestilt til Norge. Den første ventes til høsten.

Publisert: Publisert:

Onsdag viste Ferrari for første gang bilder og presenterte fakta rundt sin nyeste superbil, F12.

Den skal ta over etter 599 GTB Fiorano og det har blitt voldsomme saker.

Test av Ferrari 599 GTB Fiorano

Som navnet antyder har den en V12-motor, som yter 740 hestekrefter. Vekten er 1525 kilo, hvilket gir et pent vekt mot hestekrefter nivå på 2,1 kilo per hestekreft. F12 gjør null til hundre på 3,1 sekunder. Toppfarten er på «over 340 kilometer i timen». Null til to hundre nås på 8,5 sekunder.

Kommer hit

Olav Medhus hos Ferrari-forhandler Autostrada Sport sier de allerede har bestillinger på bilen og han regner med at den første leveres til høsten.

De selger drømmebilene

Ifølge Ferrari er F12 den sterkeste gatebilen de noensinne har laget.

Den er 70 kilo lettere en forgjengeren og akselavstanden er gjort kortere for å gjøre bilen mer kompakt. Dashbordet og setene har blitt satt lavere og et nytt demperoppsett og en ny girkasse har gjort at bilens volum bak har krympet. Den holder med andre ord på transakselsystemet med motor foran og girkasse bak.

Mer bilstoff på E24BIL

Resultatet skal være at bilen har et lavere tyngdepunkt og vektfordelingen har blitt på 46 prosent foran og 54 bak.

Samtidig er den en strukturell stivhet som er 20 prosent bedre enn på 599-modellen.

Noen millioner kroner

Motorvolumet er på 6262 kubikkcentimeter og dreiemomentet er 690 newtonmeter, 80 prosent av dette er tilgjengelig fra 2500 omdreininger per minutt og den sperrer ikke før nålen når 8.700 omdreininger.

Test av Ferrari FF

Ferrari sier bensinforbruket har skrumpet med 30 prosent, og det sier jo sitt om typen bil når de er svært fornøyd med at den «bare» slipper ut 350 gram CO2 per kilometer.

Prisen er ikke klar, men Medhus sier den sannsynligvis havner i området rundt Ferrari FF, hvilket vil si cirka fire millioner kroner.

Les også

Publisert:
Gå til e24.no