Tesla Roadster snart utsolgt

Bilen som viste verden at elbiler kan være kule, er straks sluttkjørt.

GÅR MOT SLUTTEN: Tesla Roadster skal snart tas ut av produksjon.
Publisert: Publisert:

Det er snart slutt på produksjonen av elbilen Tesla Roadster.

- Jeg tipper det er en håndfull biler igjen å selge i USA. Folk i Europa og Japan har trolig seks måneder til hvor de kan bestille en Roadster, i USA en måned eller to, sier Teslasjefen Elon Musk til Electric Vehicle News.

Tesla Roadster kom på markedet i 2008, og det har aldri vært meningen at den skulle lages i store mengder. Rundt 2500 biler har blitt laget når den siste ruller ut av fabrikken om ikke lenge.

Test av Tesla Roadster S

Det er flere grunner til at den nå skal avsluttes. For det første er den basert på Lotus Elise, som er på vei til å gå ut av produksjon. Tesla har fått Lotus til å lage 100 ekstra donorbiler, men så er det slutt.

Ny modell

I tillegg kommer Teslas familiebil, Model S, straks i produksjon og alt fokus skal nå settes inn på denne bilen.

Norge er, i følge Tesla, deres nest største marked etter USA. I Norge i dag finnes det rundt 50 Tesla Roadster.

Norge nest størst på Tesla

- Så langt har vi rett over hundre bestillinger på Model S fra Norge, sa salgs- og markedssjef for Tesla i Norden, Esben Pedersen til E24 tidligere i år.

Model S lages helt fra grunnen av hos Tesla, mens Roadster-modellen altså er basert på en Lotus Elise.

Pedersen var forsiktig med å komme med et prisanslag på Model S, men antyder at den rimeligste modellen kan havne på et sted mellom 450.000 og 500.000. En Roadster koster fra 750.000 til 900.000 i Norge avhengig av utstyrsnivået.

Flere år i Norge

Ferdinand Motor i Bergen har fulgt Tesla siden starten. I 2006 bestilte de sin første Tesla Roadster, og det ble den første bilen som ble eksportert fra USA. De har siden den gang solgt nær 20 Roadster.

- Vi foretar oss ikke noe spesielt. Vi har lenge visst at det slutt i løpet av året, sier Gunnar Birkenfeldt hos Ferdinand Motor til E24.

- Volumet ligger på Model S, det er den vi venter på. Samtidig skulle vi gjerne fortsatt å selge Roadster. Den har gitt oss en ekstra motiavsjon til å selge Tesla, det har vist seg å være en bil uten problemer.

Birkenfeldt sier de har rundt 40 bestillinger på Model S, som går i produksjon i USA nå i sommer, og er ventet til Europa rundt årsskiftet.

Les også

Følg E24s biljournalist på Twitter: @mortab

Publisert:
Gå til e24.no