Omsetningsrekord for Møller-gruppen

Nordens største bilkonsern, Møller-gruppen, har aldri hatt større omsetning enn i 2012, men resultatet var svakere enn i 2011.

STORE TALL: Møller-Gruppen og konsernsjef Pål Syversen, økte omsetningen i fjor og befester sin posisjon som Nordens største bilkonsern.
Publisert: Publisert:

- Dette er veldig gode tall totalt sett, sa Pål Syversen, konsernsjef i Møller-gruppen da de tirsdag la frem sitt årsresultat for 2012.

Møller-gruppen er importør for bilmerkene Audi, Skoda og Volkswagen. I tillegg driver de med eiendom i Norge og bilsalg i Sverige og Baltikum.

Omsetningen økte med 729 millioner kroner til 18,8 milliarder kroner i 2012.

- En viktig årsak til dette var veldig gode markedsprestasjoner i Norge, det var også bra i Sverige og Baltikum.

Litt svakere resultat

Resultatet før skatt ble 829 millioner, som er det nest beste i konsernets historie. I 2011 var det 925 millioner. Nyetableringer av anlegg, og et vanskelig år for Skoda, som trekker ned resultatet med 20 millioner kroner, er noe av forklaringen til nedgangen.

Totalt importerte konsernet 53.919 biler, én mindre enn i 2011.

FORNØYDE: Konsernsjef Pål Syversen og administrerende direktør Kai Robert Solheim i Møller-gruppen er fornøyd med selskapets prestasjoner i 2012.

I det norske markedet hadde de i i 2012 en markedsandel på 27,6 prosent i person- og varebilmarkedet, med 46.837 biler.

Les også: Arbeidshest er Norges nest mest solgte bil

Møller bil, som er deres forhandlerkjede, er det største forretningsområdet i selskapet. Her økte de inntektene med fem prosent til 10,7 milliarder, mens importavdelingen, hadde lik økning og en omsetning på 9,8 milliarder.

Nest størst i verden

- I 2012 ble vi så vidt slått av Østerrike, med noen få biler, som det landet i verden med størstmarkedsandel på Volkswagen, sa Terje Male, administrerende direktør i Møller-gruppen.

Han tror 2013 blir et noe svakere år enn 2012 når det gjelder bilsalg, men sier samtidig at de ikke ser noen tendenser på at det skal skje dramatiske forandringer de neste tolv til atten månedene i Norge.

Mer bilstoff på E24 BIL

Male trekker og frem at de til høsten kommer med deres første elektriske bil,

- Målet er å bli ledende også på dette markedet. Potensialet til elektriske og plug-in hybridbiler kan være 30 prosent av markedet, og det kan skje ganske fort.

Les også

Publisert:
Gå til e24.no