Dette er fremtidens Volvo

Med konseptbilen Concept Coupé viser Volvo hvilken retning de kommende modellene fra den svenske bilfabrikken skal ta.

LINJER: Volvo Concept Coupé skal være en forsmak på det man kan vente fra kinesisk eide Volvo.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Volvo viser bilder av en ny konseptbil. Dette er ikke bare en desingøvelse for å vekke litt oppsikt, det er ifølge pressemeldingen en klar indikasjon på hvordan kommende Volvo-modeller vil se ut. Det er og den første bilen fra Thomas Ingenlath, som ble hyret inn for ett år siden som ansvarlig for merkets designavdeling.

- Volvo Concept Coupé er ikke en futuristisk drømmebil. Den er designet for å vise kapasiteten til vår nye plattform, det er en bil med en selvsikker holdning gjennom sine proporsjoner og tydelig designsignatur. Selv om den helt nye XC90 er den helt annen type bil, vil du umiddelbart se koblingen når den presenteres neste år, sier Thomas Ingenlath, i pressemeldingen.

Test av Volvo V60 D6 Pure Edition Plug-in

Bilen er designet internt, basert på det de kaller «Scalable Product Architecture», som skal være langt mer fleksibel enn plattformen de brukte tidligere.

RETRO: Volvo sier designen ikke er retro, selv om de ikke legger skjul på inspirasjonen fra 60-talls modellen P1800.

Skandinavisk design

- Den nye Volvo Concept Coupé viser hvordan vi kan forme vår biler fra nå av. Fri for de kunstige overflateeffektene hos andre bilmerker, legger vi til en følelsesmessig verdi med et rolig og selvsikkert uttrykk, som er kjennetegnet til skandinavisk design.

Mer bilstoff på E24 BIL

Ifølge pressemeldingen er det tydelig at fronten som vises på denne konseptbilen vil gå igjen på kommende produksjonsmodeller.

Test av Volvo V40 CC T5 Awd

- Fronten er ny, men den tar og med seg elementer fra Volvos 85-årige historie med stor stolthet. Vi jobber fortsatt med det endelige utseende til grillen og merket, og dette vil bli vist sammen med XC90 neste år.

Retro eller ikke

Konseptbilen drar klare veksler på Volvos klassiske P1800 modell fra 60-tallet.

- P1800 er en ikonisk Volvo, anerkjent for sin vakre form og detaljering. Samtidig har ikke det å bruke elementer fra P1800 noen med retro å gjøre. Vi bruker disse subtile linjene til en strålende fortid, for å skape en fremtid hvor ren skjønnhet skal bli en gjenkjennelig del av Volvos identitet. Reisen starter med Concept Coupé, sier Ingenlath.

Den nye plattformen er klargjort for førerløs teknologi. De første elementene med autonom styring, for å unngå ulykker og gi bedre komfort, kommer neste år. Målet til Volvo er å ha en selvkjørende bil i 2020, det som samme som Nissan nylig har uttalt.

Les også:

Volvo starter produksjon i Kina

Kraftig økning i salget av Volvo-biler

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Volvos neste herregårdsvogn

  2. Volvo gikk fra minus til pluss i 2013

  3. Volvo relanserer seg selv

  4. Volvo i gang med klassereisen

  5. En grandios tourer