Nå kommer konkurrentene etter: NextGenTel vil selge trådløst bredbånd

Telia og Telenor har allerede skaffet titusener av nordmenn som kunder på deres nye trådløse bredbåndsløsninger for hjemmet. Nå kommer den første konkurrenten etter og NextGenTel skal leie nett av Telia.

Illustrasjonsbilde.
Publisert: Publisert:

NextGenTel, som Telia eide frem til 2013, har nå inngått en ny avtale med den svenske telegiganten.

NextGenTel skal nemlig bruke Telias mobilnett for å kunne levere trådløst bredbånd. NextGenTel skal selge løsningen direkte til sine privat- og bedriftskunder (gjennom Bitpro).

Dette er et produkt som ligner på det mange kjenner som mobilt bredbånd. Forskjellen er at ruteren kun fungerer på én adresse (der du har bestilt abonnementet), samtidig som du slipper å forholde deg til datakvoter.

Løsningen skal fungere som et «vanlig» bredbånd, mens man slipper å koble seg fysisk på et fiber- eller kabelnett. Det er særlig i områder som er lite utbygget eller der kapasiteten i det kablede bredbåndsnettet er sprengt at den trådløse løsningen er interessant.

Dette er en løsning som Telenor begynte med i det norske markedet forsiktig i fjor sommer. Ikke lenge etter kom Telia på banen. Både Telenor og Telia har klare mål om å vokse i dette segmentet.

Både Telenor og Telia åpner for at konkurrenter leier seg inn i deres nett og tilbyr trådløst bredbånd.

Ice, som driver det tredje mobilnettet i Norge, har foreløpig ikke lansert løsningen, men tilbyr til gjengjeld mobilt bredbånd med store datakvoter.

Les på E24+

Bakgrunn om trådløst bredbånd: Nå starter en stille 5G-kamp om hjemmene der fiberen ikke går

Mangeårig kontrakt

Telia skriver i en uttalelse at de har inngått en mangeårig avtale med NextGenTel og at målet er å sikre «mange 10-talls tusen kunder i løpet av de neste årene».

Det er særlig kobberkundene til Telenor som både Telia og NextGenTel sikter seg inn mot. Telenor har annonsert at de skal legge ned det gamle kobbernettet som har levert fasttelefoni og DSL-bredbånd i årevis fordi nettet er utdatert og kostbart å drive.

– Vi er veldig glad for at NextGenTel har valgt å inngå avtale med oss. Trådløst bredbånd fra Telia har blitt tatt veldig godt imot av kundene og markedet, og vi har store ambisjoner om å rulle det ut i hele landet fremover, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan, i meldingen og fortsetter:

– Med utfasingen av kobbernettet er det mange nordmenn som vil trenge nytt internett de neste årene, og da er trådløst bredbånd et glimrende alternativ.

NextGenTel har testet løsningen selv de siste månedene, fortelle administrerende direktør Sondre Aarrestad.

– Vi ser frem til et godt partnerskap med Telia på trådløst bredbånd. Vi er overbevist om at trådløst bredbånd over dagens og morgendagens mobilnett er et svært godt erstatningsprodukt for både privat- og bedriftskunder som i dag benytter kobbernettet, sier Aarrestad.

Les også

Telia-sjefen vil ha 100.000 kunder på mobilnett-bredbånd

Les også

Telenors massive teknologiskift skyter fart: Inntektene vokser raskere enn «kobber-fallet»

Les også

Telia tar nye grep: Fjerner Get-navnet etter 14 år

Publisert:
Gå til e24.no