KASSASUKSESS FOR HARRY POTTER: Dro inn 365 millioner på én dag

Den nye Harry Potter-filmen ligger an til å sette ny rekord.

KAN SMILE: Harry Potter-stjernene Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint er mer populære enn noen gang. Her gjester de New York-premieren på den nye Harry Potter-filmen.

Evan Agostini
  • E24
Publisert:

Harry Potter forhekset fredag kinopublikummet på ny: På første visningsdag av "Harry Potter og Dødstalismanen - del 1" i USA og Canada dro filmen inn 61,2 millioner dollar, rundt 365 millioner norske kroner.

Det opplyser Hollywood.com Box-Office, melder flere nyhetsbyråer.

Venter rekord

Filmen er den syvende i rekken om Harry Potter, og baserer seg på J. K. Rowlings bøker med samme tema.

Etter den sterke pågangen på filmens første dag, ventes den å sette rekord for beste åpningshelg, ifølge Hollywood.com Box-Office.

Den forrige rekorden ble satt av "Harry Potter og ildbegeret" som kom i 2005, og trakk inn 102,3 millioner dollar i løpet av den første visningshelgen.

- Fredagens resultat ville vært en fantastisk helg for de fleste filmer. Dette er begynnelsen på slutten for Harry Potter-filmene, og jeg tror det trekker mer oppmerksomhet, sier Paul Dergarabedian, leder for Hollywood.com Box Office.

Les også: Potter-stjerne best betalt i Hollywood

To filmer

Den syvende og siste boka i serien om Harry Potter er blitt delt i to filmer. Den neste og siste vil komme juli neste år.

Den første filmen kom i 2001 og hovedrolleinnehaveren Daniel Radcliff har rukket å bli 20 år. I bøkene er Potter elleve når eventyret starter, og sytten når det slutter.

Innspillingen er nå ferdig, og Radcliff gråt da han tok av seg kostymet for siste gang.

"Harry Potter og Dødstalismanen - del 1" kostet 210 millioner dollar å lage. Det er ventet at filmen vil spille inn 900 millioner dollar på kino internasjonalt.

Filmen hadde også norgespremiere fredag. VG ga filmen terningkast fire .

Les flere nyheter på E24.

Publisert:

Flere artikler

  1. Hevnerne knuser Harry Potter

  2. Popdiva Adele (23)topper rikingliste

  3. Facebook tvinger Hollywood til kvalitet

  4. «Star Wars» spilte inn 4,5 milliarder

  5. Burt Reynolds kan bli kastet på gaten