TIPPESJEFEN TIL E24: - Skuffet over meg selv

Norsk Tipping-topp er lei seg for at han ikke innrapporterte skattejuks.

SAVNER TILSVARSMULIGHET: Riksrevisjonens rapport er resultatet av «en meget betenkelig praksis i et rettssamfunn», mener Reidar Nordby jr.

  • Sindre Heyerdahl
Publisert:

Norsk Tipping-sjef Reidar Nordby jr. medgir at han er skuffet over seg selv.

Han trekker seg i dag som leder for Norsk Tipping etter skattejuks i forbindelse med en spesiell avtale der selskapet har dekket Nordbys private hagestell.

Les også: Norsk Tipping-sjef må gå etter skattejuks

Nordby ble ifjor informert av andre i organisasjonen om at kostnadene til hagestell gikk over det han selv hadde antatt.

Han har siden år 2000 fått 52.000 kroner i året for stell av Hagen, men har unnlatt å rapportere 90 prosent av denne ytelsen, totalt 380.000 kroner.

- Det viste seg at gartnerholdet ble adskillig dyrere enn jeg trodde. På det tidspunktet burde jeg umiddelbart ha sett at det var problemer knyttet til dette, både arbeidsmessige og skattemessige. Den tanken slo meg dessverre ikke, sier Nordby jr. til E24.

Nordby jr kan ikke helt huske når han innså at hagestellet som arbeidsgiveren betalte for gikk ut over rammene som var satt. Han beklager sterkt den situasjonen som er oppstått, og forteller at han informerte styrelederen om situasjonen i august i år.

Les også: Giske vil ha gartner-rapport

- Beklager

- Burde dere ikke da ha gått ut med informasjonen til offentligheten?

- Vi måtte først klargjøre hvor vanskelig situasjonen var. Det gjenstod en masse diskusjon, og vi måtte klargjøre alvorlighetsgraden, sier Nordby jr. til E24.

Styret i Norsk Tipping hyret inn eksperter som vurderte situasjonen.

- Hele prosessen var uten dramatikk. Jeg synes styret har gjort en grundig jobb.

Fortsetter

Nordby jr får fortsette som spesialrådgiver i Norsk Tipping.

- Er du lei deg for å slutte som toppsjef?

- Både ja og nei. Jeg er glad for at jeg kommer inn i en ny spennende stilling, og har jo vært i dialog med styrelederen i lang tid. Jeg begynner å bli senior, og har i lengre tid vært interessert i å trappe litt ned, sier Norsk Tipping-sjefen til E24.

- Ikke vondt ment

- Vil saken skade ditt og selskapets omdømme?

- Nei, det håper jeg ikke. Jeg beklager prosessen, men dette var ikke noe vondt ment. Jeg har hatt så mye å gjøre at jeg ikke innså alvoret i situasjonen i begynnelsen.

Nordby jr mener jobben som toppleder i Norsk Tipping har vært krevende, og ser det som naturlig at nye krefter nå slipper til.

Les også: Norsk Tipping-topp må gå etter skattejuks

Til E24-forsiden

Publisert:

Flere artikler

  1. Giske vil ha gartner-rapport

  2. Tippesjefen mister sluttpakken

  3. Nordby sparket

  4. Ny tippetopp får 600.000 ekstra

  5. Riksrevisjonen refser Norsk Tipping