GÅR FREMOVER: General Motors på veien igjen

For første gang på tre år tjener den amerikanske bilprodusenten penger.

Publisert:

I første kvartal rapporterte General Motors inntekter på 31,5 milliarder dollar og et driftsresultat på 1,2 milliarder dollar.

Dette er første gang siden 2007 de ikke taper penger, og i fjor var de nær konkurs. Da tapte selskapet seks milliarder dollar av en inntekt på 22,6 milliarder.

Fornøyde

- Vi er fornøyde med vår innsats i første kvartal, da særlig med at vi har begynt å tjene penger, uttaler Chris Liddell, nestleder i styret og finansdirektør i GM i en pressemelding.

For årets første tre måneder tjente de 865 millioner dollar etter skatt.

Går bra i USA

Den amerikanske avdelingen tapte 3,4 milliarder siste kvartal i 2009, mens de nå gikk 1,2 milliarder i pluss før skatt. Mens GM Europe tapte 500 millioner dollar før skatt. Dette er en forbedring på 300 millioner fra kvartalet før.

Mer bilstoff på E24BIL

- I Nord Amerika øker vi produksjonen for å møte stor etterspørsel av nye produkter fra våre fire merker. Vi har også en jevn vekst i de andre markedene, holder kostnadene under kontroll og genererer en positiv kontantstrøm. Dette er alle viktige skritt på veien for et suksessrikt GM, uttaler Liddell.

Følg E24 biljournalist på Twitter: mortab

Publisert: