Top Gear-stjerne mente kollega hadde fått sparken

Top Gears Jeremy Clarkson mener Richard Hammonds sex-spøk kunne ledet til samme utfall som Sky Sports fotballkommentatorer.

SEX-SPØK: I sin ukentlige spalte i The Sun benytter Jeremy Clarkson (høyre) muligheten for å fortelle om en sex-spøk Richard Hammond (venstre) fortalte. Her er et bilde fra når TV-programmet besøkte Hongkong.
Publisert:

Den alltid kontroversielle motorjournalisten Jeremy Clarkson benyttet sin spalte i The Sun til å delvis forsvare Andy Gray og Richard Keys, som denne uken fikk sparken for å ha opptrådt mannsjåvinistisk.

Gray og Keys, som er blant verdens mest kjente sportskommentatorer, måtte begge forlate sin jobb i Sky Sports etter å ha uttalt at den kvinnelige linjedommeren Sian Masseys ikke skjønte offsidereglen - fordi hun er kvinne.

- Hammond burde fått sparken

Clarkson trakk i sin spalte koblinger til en situasjon hvor han og hans med-programleder Richard Hammond opptrådte lignende.

"Så sent som i fjor, da vi opptrådte i Sør-Afrika, la jeg og Richard Hammond merke til at en kvinne i det medisinske personelt var ganske så attraktiv. Hver dag fant vi nye smerter og sykdommer - så vi hadde en anledning til å besøke henne.

Så, på den siste dagen, sa Hammond til henne: 'Nurse, I think my willy tastes funny'. Burde han fått sparken for dette? De som ville svart ja på dette spørsmålet, er de vi egentlig burde fokusere på. Dette fordi de mangler den ene egenskapen som faktisk får verden til å gå rundt - toleranse".

Dette er saken

Fotballkommentatorene Andy Gray og Richard Keys fulgte kampen mellom Wolverhampton og Liverpool 22. januar, da en privat samtale rundt en offsideavgjørelse ble tatt opp.

Keys: "Noen må gå ned dit og forklare offsideregelen for henne."

Gray: "Ja, er det til å tro - en kvinnelig linjedommer? Det er akkurat det jeg har sagt - kvinner forstår ikke offsideregelen".

Keys: "Selvfølgelig gjør de ikke det".

Gray: "Hvorfor kaller vi dem linjemenn?"

Keys: "Jeg garanterer at det blir en stor en i dag. Kenny vil bli forbannet".

Noe ironisk avsluttes opptaket av samtalen med en diskusjon av mannsjåvinisme. Hør hele opptaket her

Ikke fremmed for kontrovers

Clarkson er ikke ukjent med kontroversielle uttalelser om saker og situasjoner. Blant annet er han kjent i Storbritannia som en kraftig motstander av den grønne bevegelsen.

En av de mer ekstreme situasjonene rundt Clarkson var i 2008, da han kjørte en lastebil, kom han med en vits som skapte telefonstorm.

"Bytt gir, bytt gir, bytt gir, sjekk speilet, drep en prostituert, bytt gir, bytt gir, drep......"

Utsagnet kom i første episode av den tolvte sesongen, og førte til flere tusen klager, klage til den britiske versjonen av PFU og forkastelse av britiske prostituertes interesseorganisasjon.

Flere saker på E24

Publisert:
Gå til e24.no