Trøim selger aksjene i Dagens Næringsliv

John Fredriksens høyre hånd orker ikke krangle med norsk presse.

Publisert:

Noen ganger gjør man feil, skriver Tor Olav Trøim i et leserbrev i Dagens Næringsliv.

"Derfor vil jeg gjerne bruke denne muligheten til å si unnskyld til styreleder Anette Olsen og ansvarlig redaktør Amund Djuve i DN for at jeg i desember etter utallige provokasjoner fra DNs journalister kom i skade for å kjøpe 10 - ti - aksjer i NHST ", ironiserer Trøim.

Flere nyheter på E24.

Trøim kjøpte aksjer i Sjøfarten for å ta opp Dagens Næringslivs arbeidsmetoder under generalforsamlingen i april.

"Dette temaet kommer klart inn under corporate governance der generalforsamlingen er det rette forumet. Noe særlig annerledes enn at Pure Salmon kjøper aksjer i Pan Fish ASA og dukker opp på Pan Fish' generalforsamling, med god dekning i DN, er det vel ikke", skriver Trøim.

Finn de verste fiendene

Han avviser at hans misnøye skyldes publisering av et bilde av ham selv sammen med veldreide kvinner i St.Tropez.

"Bildet er fint det og henger på mitt kontor her i London som et hyggelig minne. Amund Djuve er fullt klar over dette, han er klar over at jeg ikke motsatte meg publisering av bildet, men jeg mente at landets sladreaviser ville være et bedre organ", hevder Trøim.

Han anbefaler den interesserte leser å finne frem metoderapporten som DNs journalister skrev etter en reportasje om Jan Haudemann Andersen for noen år siden. (Rapporten "På innsiden" ligger på sidene til Skup - Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse.)

"Metodikken er, lag en tese, finn personens verste fiender, bruk dem for det de er verdt, provoser, krenk privatliv, sett objektiv journalistikk til side. La noen næringslivsjournalister med bakgrunn fra den politiske venstresiden, som skryter av at de strøk i matte på gymnaset og som springer fra restaurantregninger i St.Tropez, ha regien, så skal vi lage underholdning og selge aviser", skriver Trøim.

Til salgs

Nå selger han aksjene - men bare hvis Sjøfarts-aksjonærene Fred. Olsen og Erik Must godkjenner den nye eieren.

Trøim viser til at NHSTs største aksjonærer i sin tid nektet Trygve Hegnar å kjøpe seg inn i selskapet.

Publisert: