Autofil tilbake på skjermen

Det er fem år siden Autofil forsvant fra TV, nå kommer det tilbake i en helt ny form, med helt andre folk, på en helt annen kanal.

BIL PÅ TV: Med journalist Stein Inge Stølen og programleder Fredric Aasbø skal Autofil gjenoppstå på TV.
Publisert: Publisert:

Fra 2001 til 2008 gikk Autofil på NRK. Daværende programleder Jan Erik Larsen tok så med seg bilprogrammet over til TV2, hvor det når går som Broom.

Året etter TV-debuten, ble Autofil startet som blad, nå børster de støv av TV-konseptet og til våren kommer Autofil tilbake på skjermen, på «mannekanalen» Max.

Mer bilstoff på E24 BIL

- Det er et ganske stort steg. Vi kommer ikke til å prøve og erstatte Jan Erik Larsen. Det vi prøver å gjøre er å skape et program som er laget av entusiaster for entusiaster. Ingen i Norge har tidligere prøvd å dekke hele spekteret, sier Stein Inge Stølen, som er en av flere aktører i programmet, til E24

Han har med seg redaktør i Autofil Espen Stensrud og kollega Lord Arnstein Landsem som eksperter. I tillegg har de hentet inn Fredric Aasbø, som er en av verdens beste i drifting.

Leide en ørken

- Fredric er programlederen, og syr det hele sammen.

Stølen forteller at de er halvveis i innspillingen, og at det er filmet i mange land, blant annet USA, Tyskland og Japan.

- Vi vil og ta et steg vekk fra terningkast-testing. Vi prøver å finne nye sammenhenger, med flere underholdende elementer enn bare selve bilen. Selvsagt er vi inspirert av Top Gear, men vi prøver ikke å være Top Gear.

Han synes Top Gear er på sitt beste når de kjører vanlige biler, gjerne i forbindelse med diverse utfordringer.

- Det er jo drit kjedelig å se Jeremy Clarkson kjøre nok en Aston Martin eller Bugatti.

Stølen sier de blant annet har vært på langtur i Norge med en Tesla Model S og de leide en ørken i USA der han og Aasbø sladdet rundt en hel dag i to amerikanske muskelbiler.

Det første programmet blir sendt i mars, og serien består av ti programmer som hver varer én time.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om