Bloomberg: Tesla vil gå tom for penger neste sommer

Tesla har brukt 3,94 mill. hver eneste time i ett år.

VIL GÅ TOM: Ifølge en Bloomberg-analyse vil Tesla gå tom for penger neste sommer. Selskapet har brukt 3,94 millioner kroner hver time i ett år. Tidligere denne uken lanserte Elon Musk sin nyeste Tesla-modell.

Foto: Handout Reuters
Publisert:,

Det er ikke bare Teslas elbiler som holder høy hastighet. Selskapet har også et vanvittig høyt tempo på pengebruken, skriver Bloomberg.

Nettstedet har sett på forbruket til elbilprodusenten det siste året.

De siste tolv månedene har Elon Musks Tesla brukt 8.000 dollar i minuttet, eller 480.000 dollar i timen, skriver Bloomberg.

Det tilsvarer en «minuttpris» på over 65.000 kroner og 3,94 millioner kroner i timen.

Vil gå tom

Med den hastigheten vil selskapet være tom for penger mandag 6. august neste år. Klokken 02.17 New York-tid, ifølge Bloomberg.

– Uansett om de klarer seg i ti måneder eller ett år, så behøver de penger og det kjapt, sier analytiker i Bloomberg Intelligence som har knust Tesla-tallene.

Les også

Lamborghini kan bli først i verden med elbil uten batterier

Han mener selskapet trenger minst to milliarder dollar (16,4 milliarder kroner) i friske penger frem til midten av 2018.

Tesla har det siste året investert tungt, blant annet i den mye omtalte fabrikken Gigafactory, som forklarer mye av pengebruken.

Spår undergangen

Tidligere denne uken gikk Bob Lutz, mannen som i en årrekke var nestsjef i General Motors, ut å advarte mot modellen til Tesla.

– Selskapet kommer til å gå under, folkens. Hvis de fortsetter som nå, kommer de seg aldri til 2019, sa Lutz under et intervju med CNBC.

Han mener det er mange mangler med Teslas oppsett, som gjør at selskapet er spesielt sårbart.

Han peker på at de faste kostnadene må stige voldsomt i takt med byggingen av stadig nye fabrikker, samt at de ikke har noe forhandlernettverk – og dermed går glipp av salg og inntekter i de geografiene de ikke har egen tilstedeværelse.

Les også

Musk hinter om flyvende Tesla Roadster

Les også

Bilnestor tror Tesla må ta grep for å overleve

Les også

Volvo Cars skal levere 24.000 biler til Uber