Her bor 40 prosent av USAs elbiler

Flere og flere amerikanere kjøper elbiler, men markedet er fortsatt lite sammenliknet med Norge.

FLERE LADBARE: Her er et ladepunkt i San Francisco, California, avbildet i august 2010. Siden den gang har det kommet 100.000 nye ladbare el- og hybridbiler i California.
Publisert: Publisert:

Den amerikanske organisasjonen Plug-in Electric Vehicle Collaborative (PEV) følger markedet for ladbare biler i USA, og forteller at delstaten California nå har passert en milepæl.

Ifølge PEV finnes det nå 100.000 kjøretøy som går på oppladbare batterier i California.

- Californias marked for oppladbare elektriske biler er i vekst og vi forventer å se en signifikant økning de kommende ti årene, når fler og fler kunder innser hvor økonomiske og praktiske de er, sier Christine Kehoe, direktør i PEV, i en pressemelding.

Totalt er tallet for USA 247.000 biler i samme periode, noe som betyr at California står for rundt 40 prosent av kjøpene.

Tallene omfatter både elbiler og oppladbare hybridbiler.

Langt unna Norge

- California var åstedet for verdens første levering av en Nissan Leaf og har blitt den ledende staten for våre 60.000 solgte Leaf i USA, sier Brendan Jones, direktør for Nissans elbilstrategi i USA, i meldingen.

Mer bilstoff på E24 BIL

I USA har en rekke av bilprodusentene ladbare hybridbiler i sitt sortiment, og det er disse som er i flertall.

Høyere andel i Norge

Til sammenlikning er det totalt 35.902 ladbare kjøretøy i Norge per august 2014, ifølge tall fra Grønn bil. Av disse er 34.066 elbiler, mens 1.836 er ladbare hybridbiler.

Det er Nissan Leaf det er flest av her til lands, med 13.912 biler.

Forrige måned var det Volkswagen e-Golf som var den mest registrerte, nye, personbilen i Norge, med 467 eksemplarer. Nissan Leaf var på tredjeplass i statistikken til Opplysningsrådet for Veitrafikken, med 400 bil.

Befolkningen i California er på 38 millioner, i Norge bor det drøyt fem millioner.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no