Denne kan hjelpe Opel i Norge

Elbilen Chevrolet Bolt går snart i produksjon, og det er all mulig grunn til at Opel vil følge opp med sin versjon.

ELBIL: Chevrolet Bolt er en elbil som skal ha over 30 mils rekkevidde. Det er grunn til å tro at den også vil komme i en variant fra Opel, for det europeiske markedet.
Publisert: Publisert:

Chevrolet melder at de skal sette i gang produksjonen av elbilen Bolt mot slutten av 2016. Chevrolet er en del av General Motors, i likhet med Opel. GM har trukket de aller fleste av Chevrolets modeller fra det europeiske markedet, og som de gjorde med Chevrolet Volt, som ble Opel Ampera i Europa, er det grunn til å tro at Opel om ikke lenge viser sin versjon av Bolt.

Mer bilstoff på E24 BIL

Den norske importøren av Opel vil verken bekrefte eller avkrefte dette overfor E24.

– Elektrisk mobilitet vil fortsatt være viktig for Opel fremover, vi var jo først ute med en effektiv ladbar hybrid. Som Mary Barra [konsernsjef i GM] og Karl Thomas Neumann [konsernsjef i Opel] bekreftet på bilutstillingen i Frankfurt vil Opel lansere 29 nye modeller frem til 2020 – deriblant minst en elektrisk bil, skriver Stein Pettersen, informasjonssjef for Opel i Norge, i en epost til E24.

Bolt skal ha en rekkevidde på 33 mil. Prisen i USA er ventet å ligge på 37.500 dollar, før lokale incentiver, noe som tilsvarer 334.000 norske kroner.

– Chevrolet Bolt ser jo ut til å være en fin elbil, som har flere egenskaper som ikke har vært tilgjengelig i dette prisområdet tidligere. Det viser jo at GM mener alvor med sin elektriske satsing, skriver Pettersen.

Opel har hatt noen tunge år i Norge, og ligger helt nede på en 16. plass i merkestatistikken til Opplysningsrådet for veitrafikken for 2015. Det ble registrert 3317 nye Opel personbiler i fjor, og de lider blant annet av at de verken har elbiler eller hybrider i sitt norske sortiment per i dag.

Les også

GM kjøper seg opp i bildelingsfirma

Les også

Bare 208 eksemplarer av denne bilen nådde kundene før nyttår

Les også

– Bør selge mer enn Ford Focus

Publisert:

Her kan du lese mer om