Volvos neste herregårdsvogn

Volvo viser fremtiden, og den er gjennomdesignet med svenske elementer, skal man tro Volvo.

SVENSK: Volvo er veldig opptatt av å snakke om sin svenske identitet.
Publisert: Publisert:

Volvos stasjonsvogn, V70, selger fortsatt godt i Norge, men den begynner å trekke på årene. Dagens versjon kom i 2007, og den tok i tillegg med seg mange av designelementene fra generasjonen før.

Så når de nå viser et helt nytt stasjonsvognkonsept på den kommende bilutstillingen i Genéve, er det grunn til å tro at den vil ha mye til felles med neste generasjon å gjøre.

De har kalt den Volvo Concept Estate, og det er den tredje i en serie av biler som viser fremtidens designspråk fra Volvo. Den forrige var det som høyst sannsynlig blir den nye XC90 som er ventet senere i år.

Les også

Dette er fremtidens Volvo

Med stasjonsvognen viser de for første gang hvordan interiøret i de kommende Volvo-modellene skal se ut.

LITE KNAPPER: Det nye interiører er så å si fri for brytere og knapper.

- Grunnideen er å organisere knapper og informasjon på en gjennomført intuitiv måte som er brukervennlig. Alt er akkurat der du tror det skal være, slik at kjøringen blir morsommere, mer effektiv og tryggere, sier Thomas Ingenlath, visepresident i Volvos designavdeling, i en pressemelding.

Uten håndjern

Med en egenutviklet programvare har de fjernet det meste av knapper og samlet alt av funksjoner på en touch-screen. Det eneste som er igjen er volumknappen, brytere for varselblinkerne, varme i vinduene og play/pause-knappen. Funksjonene skal og fungere sømløst med instrumentpanelet foran føreren.

- Det å ikke måtte forholde seg til knapper og brytere for en rekke funksjoner er som å bli befridd fra et par håndjern, sier Robin Page, interiørdesingsjef i Volvo Car Group.

Mer bilstoff på E24 BIL

Med den utvendige designen ønsker de å videreføre deres arv av stasjonsvogner inn i fremtiden, de skal særlig ha hentet inspirasjon fra 1800 ES-modellen fra tidlig syttitall.

- 1800-modellene er ikoniske Volvoer, anerkjent for deres vakre former og detaljer. Likevel har ikke det å bruke elementer fra dens eksteriør og interiør noe med retro å gjøre. Vi bruker disse subtile linjene til en fantastisk fortid for å skape en fremtid der ren skjønnhet blir en anerkjent del av Volvos identitet, sier Ingenlath.

TRADISJON: Volvo har hentet inspirasjon fra 1800 ES fra 70-tallet, men sier det ikke har noe med retro å gjøre.

Innvendig er det blant annet rattet med to eiker som peker mot 1800-modellen.

Kreativitet

Volvo er og veldig nøye med å trekke frem at de har samarbeidet med flere svenske designere under utforming og fargelegging av interiøret.

- Kreativiteten blomstrer i det svenske samfunnet. Både når det gjelder design og teknologi, så vel som mote, musikk og på kunstscenen. Vi har brukt alt dette som en inspirasjon til å skape en ny måte å uttrykke den svenske sjelen.

De har tatt dette så langt at konseptbilen er utstyrt med et spesialdesignet sett med det svenske spillet «kubb» og Stutterheim regnfrakker.

Volvo ble kjøpt av kinesiske Geely for snart fire år siden.

Les også:

Publisert: