Facebook bekrefter milliardinvestering i Odense

Under en pressekonferanse forteller IT-giganten mer om sine planer i vårt naboland.

ENORMT: Datasenteret i Danmark skal se slik ut når det er ferdig.
Publisert:

I høst ble det kjent at Facebook bygger et enormt datasenter sør for Odense i Danmark, men da bekreftet ikke it-giganten nyhetene.

I tre år har det vært planlegging og hemmelighold, men i dag ble planene endelig lagt frem.

Under en pressekonferanse torsdag, der også Odenses borgermester Peter Rahbæk Juel og rådmann Jane Jegind var til stede, ble det klart at Facebook investerer milliarder i den danske byen.

Les også

Kommentar: Dette vil definere internettøkonomien i 2017

– Det er snakk om flere hundre millioner dollar. Jeg kan ikke være mer konkret nå, sier Facebooks sjef for datasenter i Europa, Niall McEntegart, og forklarer at byggearbeidet starter med en gang.

Nye jobber

Planen er at senteret skal settes i drift fra år 2020, og i byggefasen er det snakk om over tusen nye ansatte. Men når datasenteret er i drift er det ventet at det vil bli om lag 150 arbeidsplasser der, slik som det er på datasenteret utenfor Luleå i Sverige.

Han sier også at de ønsker å støtte lokalsamfunnet, blant annet med tilbud for ungdom som er interessert i teknologi.

Odense ble hard rammet under finanskrisen og er preget av at industrijobber har forsvunnet. Derfor er det håp om at datasenteret vil trekke flere nye jobber til området.

– Dette er en stor dag for ikke bare Odense og Fyn, men hele Danmark, sier byens borgermester.

– Vårt nye hjem

Bygget som skal romme datasenteret skal være like stort som åtte fotballbaner, det skal være på 55.000 kvadratmeter i tillegg til en administrasjons- og logistikkbygning og flere tekniske anlegg.

– For oss blir Odense nå vårt hjem. Vi skal jobbe her, og vi vil ha ansatte som lever og bor i byen med sine familier, sier McEntergart under pressekonferansen.

Les også

Slik sparte Google 31 milliarder i skatt

Planene ble avslørt i høst da den danske avisen Fyens Stiftstidende fant informasjon om avtaler som IT-giganten hadde inngått i Odense.

Det totale arealet er kjøpt av firmaet Cassin Networks Aps, som betaler Odense kommune 82 millioner norske kroner. Men det er Facebook som står bak Cassin Networks.

Den globale datasenterindustrien er den raskest voksende industrien i verden, og gigantene ser stadig etter nye lokasjoner. Norge har hittil blitt slått på målstreken av sine nordiske naboer.

Google i Finland, Apple i Danmark og Facebook nå i Danmark og Sverige.

Les også

Tyskland truer Facebook med bøter for falske nyheter

Les også

Facebook beskyldes for løgn - kan få milliardbot

Les også

Facebook skal ha prøvd å kjøpe «asiatisk Snapchat»

Publisert:

Her kan du lese mer om