Røkkes superskip forsinkes

Rev Ocean vet ikke når skipet vil stå ferdig.

Publisert: Publisert:

Saken oppdateres.

Forskningsskipet har blitt informert om at verftet om bygger skipet opplever forsinkelser, som fører til at tidslinjen utsettes.

– For øyeblikket kan vi ikke gi en nøyaktig tidslinje for når fartøyet er ferdig i Norge, vi jobber med verftet for å etablere en ny tidslinje, skriver selskapet i meldingen.

Verftet Vard har så langt ikke besvart E24s henvendelser.

Les også

Fredly, Spetalen og Sissener-fond kvitter seg med Kongsberg Automotive-aksjer

Ankom Norge i september

I september ankom skipet Vard Brattvåg-verftet i Møre og Romsdal for å starte på neste byggefase. Skroget ble bygget hos Vard Tulcea i Romania, og ble satt på sjøen 26. august, ifølge Fiskeribladet.

Kjell Inge Røkke har sammen med Rev Ocean spyttet inn 500 millioner dollar i havsatsingen som skal dekke byggingen av forskningsskipet, samt tre års drift.

I følge en melding skal verftet legge til det siste av vitenskapelig utstyr, som blant annet innebærer tråler, sonarsystemer, laboratorier, undervannsroboter og annet teknisk utstyr, ifølge Fiskeribladet.

Les også

Milliardkontrakt fra Equinor til Technip FMC

Planlagt drift fra 2021

Skipet var planlagt å være i drift fra 2021, og vil i følge selskapet bli «et viktig verktøy i å kjempe mot utfordringene for havet».

Det ble i 2017 kjent at Kjell Inge Røkke ville bygge skipet som i tillegg til å drive forskning skulle ta med seg plastsøppel om bord og brenne det uten giftige utslipp.

Les meldingen her
Publisert:

Her kan du lese mer om