På denne datoen kommer Apples smartklokke

Apple har invitert pressen.

SLIPPES SNART: Apple og toppsjef Tim Cook har invitert til presseseanse 9. mars. Trolig er det den nye Apple Watch som offisielt skal lanseres.

Marcio Jose Sanchez
  • Eric B. Utheim
Publisert: Publisert:

Det var ventet at den mye omtalte smartklokken skulle komme i april.

Nå skal imidlertid 9. mars, altså allerede om 10 dager, være satt som slippdato.

Det skriver det amerikanske nettstedet The Verge.

Smartklokken blir det viktigste slippet Apple har kommet med på årevis. Forrige gang Apple lanserte en helt ny produktgruppe var da iPaden kom, dette var tilbake i 2010.

Flere analytikere og eksperter har imidlertid spådd at den nye klokken vil floppe.

Prisinfo?

Nyheten om slippet skal bekreftes under en seanse på Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco i dag fredag. Foreløpig er det kun invitert til en presseseanse neste mandag.

Overskriften «spring forward» - en åpenbar referanse til tid og klokker som går - gjør imidlertid at de fleste tar det for gitt at det er den mye omtalte klokken som skal presenteres.

Trolig vises selve designet og funksjonene på den mye omtalte smartklokken offisielt frem. Kanskje kommer det prisinformasjon også.

Ingen norsk dato

Når klokken kommer for salg er mer usikkert. Teknisk Ukeblad har tidligere skrevet at klokken trolig kommer for salg i starten av april.

Det er ikke bekreftet noen slippdato for Norge. Det er heller ikke kommet informasjon om klokken slippes på et senere tidspunkt her til lands, eller om den slippes samtidig her som i de større utenlandske markedene.

Som Teknisk Ukeblad skriver, mange av spesifikasjonene er kjent fra før.

Smartklokken vil komme i flere varianter, med to forskjellige skjermstørrelser. De vil alle ha to taster, blant annet en klokkekrone som du kan vri på for å zoome inn og ut, og kunne bla deg frem og tilbake med.

En sportsutgave vil ha noe sterkere glass enn de andre variantene. På baksiden av klokken vil det sitte en optisk pulsmåler og en ladertilkobling.

34 utgaver

Som E24 har omtalt: Når Apple Watch først kommer for salg, blir det imidlertid ikke bare én modell.

I tillegg til standardmodellen i rustfritt stål, kommer to andre serier: Apple Watch Sport, med treningsvennlig reim og hus i aluminium, samt Apple Watch Edition – en eksklusiv serie i 18 karat gull.

Hver av de tre seriene skal komme i to størrelser med urskiver på 42 eller 38 millimeter, pluss valg av ulike reimer og materialer. Til sammen er det snakk om intet mindre enn 34 forskjellige utgaver.

Les også

– Apple-klokken kommer for salg i mars

Les også

Skeptisk til app-inntog på sykehusene

Les også

Tror Apples smartklokke blir en flopp

Publisert:

Flere artikler

  1. – Apple-klokken kommer for salg i mars

  2. – Apple Watch får fem timers batteritid

  3. Slipper sin nye storsatsning - Dette kan du forvente fra Apple i kveld

  4. Smartklokke-smell for Apple

  5. Apple Watch allerede milliardbutikk