Medier vil ha nordisk «nakenløsning» på Facebook

Nordiske mediehus har spurt Facebook om såkalt geoblokkering kan brukes til å tillate en mer liberal holdning til nakenhet for nordiske brukere.

FJERNET AV FACEBOOK: Tom Egeland postet for en stund siden dette bildet av den nakne jenta Kim Phuc, som ble et symbol på lidelsene under Vietnamkrigen. Foto: AP Photo/Nick Ut
Publisert: Publisert:

Facebook har lagt seg på en restriktiv linje når det gjelder nakenhet, og den håndheves strengt. Den siste tiden har selskapets sensur av innlegg som gjengir bildet av den såkalte «napalmjenta» i Vietnamkrigen fått mye oppmerksomhet i Norge. Hovedfiguren på det berømte krigsfotografiet er en naken ni år gammel jente på flukt.

Tidligere i år gikk den danske politikeren Mette Gjerskov erfare at Facebook ikke likte at hun delte bilde av bronseskulpturen Den lille havfrue i Danmark.

På et møte mellom nordiske publisister og Facebook nylig, spurte nordiske mediehus om det var mulig å bruke såkalt geoblokkering – teknologi som gjør at innholdet bare kan vises i bestemte deler av verden – til å tillate en mer liberal holdning til nakenhet i Norden, skriver Dagens Næringsliv.

– Facebooks reaksjon var at de skulle vurdere en slik løsning, og gi oss en tilbakemelding. Den har ikke kommet, så vi har spurt på nytt, sier nettsjef Frank Gander i NRK. Teknologien brukes allerede i forbindelse med annonsevisning på Facebook.

Kristin Grøntoft i Aftenposten har mer tro på at medier får regler som tillater dem å legge ut mer enn det vanlige brukere kan gjøre.

– Mediene har en viktig rolle i samfunnsdebatten og foretar gjennomtenkte redaksjonelle avgjørelser om hva som skal publiseres, sier hun.

Les også

Den lille havfruen for naken for Facebook

Les også

Redaktør håper på mer skatt for Facebook og Google

Les også

Facebook tar Snapchat-grep

Publisert:

Her kan du lese mer om