Storebrand flytter hele kapitalforvaltningen ut i skyen

Som en av de første kapitalforvalterne i verden har Storebrand flyttet hele kapitalforvaltningen ut i en sky, noe som skal gi «uante muligheter». Nå vil flere banker følge etter.

Konserndirektør teknologi i Storebrand, Trygve Håkedal, sammen med Daniel Björkman, leder for sky- og infrastrukturoperasjoner.
 • Anders Lang-Ree
Publisert:

– Skyløsningen blir litt som å gå fra kost og feiebrett til en hightech robotstøvsuger, sier konserndirektør for teknologi i Storebrand, Trygve Håkedal, til E24.

Prosjektet som har pågått i over 14 måneder, i samarbeid med Devoteam Cloudify og Microsoft, var nylig omsider i boks. Storebrand har nå flyttet hele løsningsporteføljen for kapitalforvaltningen over til Microsofts skyplattform Azure.

– Det er gøy å jobbe med ny teknologi, og det bygger stolthet når resultatet blir så bra, sier Håkedal.

Storebrand er Norges største og raskest voksende private kapitalforvalter med over 1.000 milliarder kroner under forvaltning, ifølge Håkedal.

Les også

Dette bygget er solgt for 700 millioner

– Går ut fra at de fleste andre selskaper vil følge etter

Håkedal omtaler samtidig skyen som «en viktig forutsetning for videre vekst og utvikling av tjenester», og ser utelukkende positive sider ved satsingen.

– Vi sikrer oss tilgang på nye tjenester som kun er tilgjengelig i skyen, forbedrer kvaliteten på driften, øker effektiviteten, reduserer risiko og styrker IT-sikkerheten. Samtidig reduserer vi kostnader, øker medarbeiderengasjementet og gjør oss mer attraktive som arbeidsgiver for dyktige teknologer.

Løsningen skal gi finanskonsernet «uante muligheter», ifølge Håkedal. Han ønsker ikke å oppgi prislappen på prosjektet.

Rent konkret har Storebrand slått sammen to tradisjonelle fysiske datasentre fra Storebrand og Skagen, bygget om infrastrukturen, slik at den kan kjøre automatisert i skyen, og flyttet hele løsningsporteføljen for kapitalforvaltning til Microsoft sin skyplattform Azure.

– Her er Storebrand helt i front i verden, og vi går ut fra at de fleste andre selskap vil følge etter, sier Håkedal.

Les også

Sterkt kvartal for Storebrand - passerte 1.000 milliarder i forvaltningskapital

Fremtiden til kapitalforvaltning

Tina Rellsve, direktør i Microsoft Norge, kan fortelle at mange finansinstitusjoner i Norge har dette på planen, og at del andre norske banker allerede i gang med gå over til en skyløsning for kapitalforvaltningen.

Direktør for Microsoft Norge, Tina Rellsve, mener skytjenester er fremtiden for kapitalforvaltere.

Rellsve opplyser at det ikke dreier seg om et engangskjøp av skytjenesten til Microsoft, men at Storebrand betaler for bruken av skyen.

– Fremover vil all forretning innenfor finansmarkeder handle om å utvikle løsninger kontinuerlig. Og da er det lurt med en skytjeneste. Det gjør det lettere med endringer og innovasjon, sier Rellsve.

Hun mener at skyløsninger er fremtiden til kapitalforvaltning, og omtaler skyen som «fremtidens teknologi-infrastruktur» for hele finansnæringen.

Microsofts sky, Azure, kniver med Amazon og Google, som også har sine plattformer, om markedsposisjon. UBS og ABN Amro, som begge er store globale finansinstitusjoner, AT&T, Wall Mart, Nestle og Coca-Cola er blant gigantene som benytter skyen Azure.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Storebrand

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Fire skyaksjer som ser ganske ustoppelige ut

 2. Ser lyst på Slyngstad og Akers plan om gigantfond: – En veldig interessant måte å tenke på

 3. Storebrand refser fossiler – men investerer gjerne i fossil energi

 4. Betalt innhold

  Disse globale aksjene satser ekspertene på nå

 5. Sanner vil utrede om Oljefondet skal flytte ut av Norges Bank