Elbilboomen

Mot verdensrekord i Bergen - snart går hver femte bil på strøm

Bergen kommer til å passere 20 prosent elbilandel innen kort tid. Byen blir den første i verden hvor en av fem biler går på elektrisitet.

Elbilandelen i bilparken i Norge totalt, er på om lag 9 prosent. Bildet er fra Drammen havn, norges største bilhavn. I 2018 tok havna i mot rundt 110.000 biler. På slutten av året var i underkant 40 prosent av dem elbiler.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:

– Det er bare å gratulere politikerne i Bergen. De viser verden at en utslippsfri bilpark er mulig, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Tall fra Statens vegvesen viser at det er 21.910 elbiler i Bergen. Det utgjør 19,3 prosent av den totale bilparken på 113.422 biler. Bergen kommer til å bli første større by i verden som passerer 20 prosent elbilandel, ifølge foreningen.

Elbilandelen i bilparken i Norge totalt, er på om lag 9 prosent. I Oslo er andelen på 16,3 prosent, Trondheim ligger på 11,9 prosent og Stavanger har 13,2 prosent elbilandel, viser tallene fra Statens vegvesen.

– Undersøkelser viser at rabattert bompengepassering er en av de viktigste årsakene til at folk velger elbil. Det er viktig å huske at det fortsatt er slik at den store majoriteten kjører bensin- og dieselbiler både i Bergen og resten av landet, understreker Bu.

Les også

Kina varsler storsatsing på elbiler

Les også

Bensin- og dieselsalget stuper – staten taper halv milliard i år

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Elbilboomen
 2. Elbil
 3. Bil
 4. Bergen
 5. Norsk elbilforening
 6. Statens vegvesen

Flere artikler

 1. Elbilandelen gikk ned i juli: Elbilforeningen er bekymret

 2. Tyskland jekker Norge ned fra elbil-tronen

 3. Tok ti år – nå girer de opp til en elektrisk tidsalder

 4. Annonsørinnhold

 5. Rekordmåned for elbilsalget i september

 6. Bil-året 2020: Opptil 75 prosent av nybilene vil være el og hybrid