Mistilliten mot Huawei

Huawei-topp: – Sikker på at Storbritannia vil velge Huawei

I et intervju sier Huawei-topp Victor Zhang at han har tillit til at Storbritannia «tar valget basert på fakta».

Andy Wong / AP
 • Hanna Ghaderi
Publisert:

Victor Zhang, leder for globale regjeringssaker i Huawei, sa han var «veldig sikker på at Storbritannia vil velge Huawei for 5G-utbyggingen neste år» i en samtale med Sky News-journalist Ian King.

I intervjuet sier Zhang videre at grunnlaget hans for uttalelsen er at Storbritannia tar beslutninger basert på fakta, og at landet har nasjonens beste på sikt, med i avgjørelser.

– Vi har vært i Storbritannia i mer enn 18 år, og tilliten har blitt bygget opp på denne tiden. Samtidig har vi vist at vi er transparente, sier Zhang.

På spørsmål om hvilke konsekvenser det kan få dersom landet ikke velger Huawei, svarer Zhang at ifølge en rapport kan kostnadene for å erstatte Huawei i Storbritannia ende på mer enn 7 milliarder pund, tilsvarende 82,72 milliarder kroner.

I februar foreslo Storbritannia å innføre en lov som gjør at kinesiske selskaper som Huawei ikke kan bygge «viktige statlige prosjekter», ifølge The Sun.

En rekke britiske ministre fryktet at Huaweis innflytelse på kritisk infrastruktur kunne gå på bekostning av den rikets sikkerhet, ifølge avisen.

Regjeringen ønsket derfor å fremme et lovforslag i Parlamentet om å forby alle kinesiske selskaper, som Huawei, å bygge ut «viktige strategiske» teknologiske prosjekter i fremtiden, fikk avisen opplyst fra kilder i den britiske regjeringen.

Regjeringen utsatte i november avstemningen til den nye regjeringen er på plass. Tirsdag ble Boris Johnson og den nye regjeringen tatt i ed.

Veldig sikker på at Storbritannia velger Huawei
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Mistilliten mot Huawei
 2. Huawei
 3. Storbritannia
 4. 5G

Flere artikler

 1. Regjeringens ukjente krav rammet Huawei

 2. – Det kan det komme reaksjoner fra Kina

 3. Teleselskapene visste om regjeringens «Kina-krav»: Telenor vil bruke Huawei-utstyr likevel

 4. Annonsørinnhold

 5. Kina bekymret for om Huawei blir diskriminert i Norge

 6. USA advarer Canada om Huawei-bruk