Clinton utsatt for minst fem forsøk på hacking

Hackere, som muligens kan knyttes til Russland, har minst fem ganger prøvd å bryte seg inn på Hillary Clintons private epostserver.

BRUKTE PRIVAT: Hillary Clinton har fått mye kritikk for sin bruk av en privat epostserver i sitt virke som utenriksminister.
  • NTB
Publisert:

Amerikansk UD offentliggjorde onsdag ytterligere 6.300 sider med Hillary Clintons epostutvekslinger fra tiden som utenriksminister. Minst fem av epostene stammer fra hackerforsøk og viser seg å inneholde skadelige vedlegg.

Det er ukjent om Clinton lot seg lure.

Tar kontroll over maskinen

Epostene ble sendt i august i 2011 og utga seg for å være fartsbøter. Mottakeren ble bedt om å åpne og printe ut en vedlagt fartsbot, noe som vil gi hackerne mulighet til å ta kontroll over datamaskinen.

Sikkerhetseksperter som har undersøkt programvaren, sier at maskiner som blir rammet, vil sende informasjon fra datamaskinen til minst tre servere i utlandet, inkludert en i Russland. Men det trenger ikke nødvendigvis å bety at Russland står bak.

Flere slipp av eposter

Det er femte gang utenriksdepartementet i USA offentliggjør eposter fra Cintons tid som utenriksminister, og 37 prosent av epostutvekslingen hennes er nå offentlig.

Epostene som ble sluppet onsdag, er fra 2010 og 2011, en periode da amerikanske styrker drepte Osama bin Laden og den arabiske våren opptok det amerikanske diplomatiet.

Clinton har fått kraftig kritikk for å ha brukt en privat epostserver i sitt virke som utenriksminister, og det er årsaken til at tusenvis av eposter ikke tidligere er blitt arkivert hos departementet. Deler av kritikken har gått på at sikkerheten kan være dårligere ivaretatt når epostene blir oppbevart privat.

Epostskandalen er blitt en vrien sak for Clinton, som stiller til valg for å bli Demokratenes presidentkandidat neste år. I begynnelsen av september gikk hun ut og beklaget bruken av den private serveren.

Les også

Apple rammet av hackeangrep

Les også

Denne data-riflen har blitt hacket

Les også

Skrudde prisen på AIDS-medisin opp 4000 prosent – så startet Twitter-stormen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Hillary Clinton
  2. USA
  3. IT-sikkerhet
  4. Russland

Flere artikler

  1. Clinton videresendte hemmeligstemplet epost til datteren

  2. Hillary Clinton var «ytterst uforsiktig» - men slipper FBI-tiltale

  3. FBI-avgjørelse gir løft før børsåpning

  4. FBI frigir dokumenter fra Clinton-etterforskning

  5. Clinton unngikk tiltale i epostsaken