1 av 3 mødre legger ut babybilder innen  4 timer etter fødselen

Du har vel sett det selv på sosiale medier: Babybildene florerer.

NYFØDT: David Beckham med sitt yngste barn, datteren Harper Seven Beckham. Bildet er tatt bare få timer etter at hun ble født for ganske nøyaktig to år siden. Mamma Victoria la ut bildet på sin twitter-konto bare timer etter at hun hadde fødd 10. juli 2011.

Victoria Beckham
  • Eric B. Utheim
Publisert: Publisert:

Nå viser en ny britisk undersøkelse at mange nyfødte bare er timer gamle når de første gang havner på Facebook og lignende sosiale medier, skriver seriøse The Telegraph.

En undersøkelse utført av babymatprodusenten Sma Nutrition spurte 2.000 britiske mødre med barn under tre år om deres vaner.

38 prosent av de spurte svarte at Facebook var deres foretrukne måte å annonsere sin graviditet på, bak en telefonsamtale til de nærmeste, men foran SMS-er til venner.

Publisert etter bare minutter

Vel en tredjedel (30 prosent) svarte at de hadde lagt ut bilder av sine nyfødte på sosiale medier bare fire timer etter fødselen.

Fire prosent svarte sågar at de postet bilde av sitt nye familiemedlem innen fem minutter etter fødselen.

36 prosent svarte videre at de oppdaterte venner og bekjente om svangerskapets fremgang via beskjeder på Facebook og lignende.

- Tenk dere om

Norske eksperter har tidligere fortalt E24 at foreldre bør tenke seg om før de legger ut bilder av små barn.

- Dette dreier seg om etikk og normer. Jeg kjenner jo mange foreldre som legger ut bilder i ellevill stolthet på nett. Spørsmålet man bør stille seg, er hvor klokt det er, sa Jon Bing, professor ved Senter for rettsinformatikk på Universitetet i Oslo den gangen.

- Vi lever i en tid hvor vi ikke vet hva som er sosialt akseptert på nett. Foreldre ville vel ikke klistret plakater av sine håpefulle på hushjørnene til folk?

Også Datatilsynet har bedt foreldre være restriktive, og har vist til at også barn har integritet og rett til å vurderes som fullverdige mennesker.

Publisert:

Flere artikler

  1. Facebook-mobil for babyer med selfie-trang

  2. – Sosiale medier er dessverre ikke gratis, slik mange tror

  3. Én av tre restaurant-gjester legger ut bilder av maten

  4. Annonsørinnhold

  5. Facebook-trøbbel for over 1 milliard brukere

  6. Økokrim: – Vi får henvendelser om datingsvindler hver dag