Netflix fikk 800.000 færre abonnenter enn ventet

Strømmetjenesten Netflix hadde ventet en økning på 2,5 millioner kunder i andre kvartal, men måtte nøye seg med 1,7. Aksjen har falt over 15 prosent i etterhandelen.

SUKSESS: Netflix har sitt hovedkvarter i Los Gatos i California.
Publisert:

– Vi vokser, men ikke så raskt som vi skulle ønske. Å forstyrre et helt marked kan være humpete, men mulighetene foran oss er større enn noensinne, og vi vil fortsette med å forbedre oss, skriver selskapet i sin kvartalsrapport publisert mandag like etter stengetid på Wall Street.

160.000 av de nye medlemmene var fra USA, mens de resterende 1,52 millionene var fra utlandet.

Fortjenesten per aksje tikket inn på ni cent, mot forventede to cent. Driftsresultatet ble 41 millioner dollar, mot forventede 47 millioner.

I begynnelsen av året ble Netflix lansert i 130 nye markeder, og forventningen var store for veksttakten internasjonalt.

Regnskapstallene fra første kvartal viste dog at Netflix ikke var gode nok til å tilfredsstille investorene som i etterhandelen på børsen sendte aksjen ned nesten 12 prosent.

Aksjefall på 13 prosent i år

Netflix-aksjen har hatt en nedgang på 13 prosent hittil i år, og ned 26 prosent siden rekorden fra desember i fjor. Da kostet en aksje drøye 131 dollar, mot 99,5 i dag.

Aksjen har blitt dratt ned av en bølge av negative utsikter fra analytikere.

For andre kvartal har Netflix sagt at de kun regnet med en nettoøkning på 2,5 millioner abonnenter. Årsaken er at de mener det amerikanske markedet er i ferd med å bli mettet. Av de 2,5 millionene, ventet de at kun en halv million er fra USA, skriver CNBC.

Analytikere ventet en noe sterkere vekst – totalt 2,63 millioner nye kunder.

Men selv dette tallet er betydelig lavere enn andre kvartal i fjor, da selskapet fikk 3,28 millioner nye kunder. Dette var dog en periode Netflix ble rullet ut i stor skala i utlandet.

Enda mer spenning har det vært rundt administrerende direktør Reed Hastings' utsikter for tredje kvartal.

I kvartalsrapporten skriver selskapet at de venter 2,3 millioner nye abonnenter i tredje kvartal.

Analytikere ventet på forhånd 774.000 nye abonnenter i USA, og 2,85 millioner fra utlandet.

Blandede utsikter

På tross av mange negative utsikter hos analytikere, mener flere at fremtiden ser lys ut for Netflix.

– Netflix har vært i et tungt investeringsmodus og vokser fremdeles gjennom storskala virksomhet, med et mål om global lønnsomhet i 2017, skriver Doug Anmuth i storbanken JPMorgan i et notat.

Analytikere i Jefferies are mer skeptiske, og har nedjustert kursmålet til 80 dollar. Analytikerne har gjort en undersøkelse for å forstå forskjeller i prissensitivitet og preferanser for innhold.

– Undersøkelsen viser at økt pris er et problem for både eksisterende abonnenter og ikke-abonnenter. Overraskende er det at undersøkelsen viser at begge gruppene kan være mer tiltrukket av pågående TV og film enn Netflix-originaler, skriver analytikerne.

Les også

Skal ha slått ned på Netflix-trikset som gir deg bedre utvalg

Les også

Strømmer til strømmetjenester – mener TV-«zapping» vil dø ut

Les også

Netflix-sjefen donerer 888 millioner til utdanning

Publisert:

Her kan du lese mer om