Nå kan du VR-designe kjøkkenet ditt

Har du nettopp fått virtual reality-briller fra HTC? Da kan du leke deg med farger på et virtuelt Ikea-kjøkken.

PILOTAPP: Ikea lanserte VR-appen tirsdag. I appen kan du gå rundt på et kjøkken og endre farger på skapene.

Ikea
 • Victoria Armstrong
Publisert:

Denne uken begynte HTC å sende ut de første VR-brillene til kunder som har forhåndsbestilt. Det benytter Ikea seg av, skriver The Verge.

Tirsdag lanserte nemlig møbelgiganten en pilotversjon av en VR-app, der man befinner seg på et Ikea-kjøkken og får mulighet til å endre farger på skuffer og skap.

Man kan gå rundt i rommet og velge om man vil se rommet fra en voksen persons eller et barns høyde.

– Virtual reality utvikler seg raskt og om fem til ti år vil det være integrert i folks hverdag, sier fungerende direktør Jesper Brodin i Ikea til The Verge.

BYTTE FARGER: Med appen kan du bevege deg rundt i rommet og gjøre endringer.

Ikea

Brodin ser for seg at Ikea-kunder vil kunne bruke VR for å teste ut flere forskjellige møbleringer i et hus før de tar en endelig avgjørelse på hvordan de ønsker å møblere huset.

Appen har fått navnet Ikea VR Experience og kan lastes ned gratis for kunder med HTC Vive-briller. Pilotversjonen skal etter planen ligge ute frem til august.

Les også

Slik er virtual reality-kampen: – Teknologi som kan forandre verden

HTC Vive-brillene er laget i samarbeid med spillselskapet Valve. Ved hjelp av infrarøde kameraer og 37 sensorer skal brillene kunne følge enhver bevegelse du gjør i et rom.

Blir stort i 2016

Flere eksperter har spådd at VR-teknologien vil ta av for fullt i 2016. Selskaper som Sony, Microsoft, Samsung, Google og Facebook har alle omfavnet trenden.

I tillegg har flere mindre selskaper skapt briller som i hovedsak kan brukes til spill. Razer OSVR og Avegant Glyph er eksempler på disse.

VR-teknologien kan brukes til alt fra spill og filmer til opplæring og hjelp for blinde og funksjonshemmede.

Teknologien har nemlig blitt hyllet for at den har gjort det mulig blant annet for mennesker med nedsatt bevegelsesevne å dra på virtuelle reiser til steder som de ellers aldri kunne ha opplevd.

Det ryktes også at den anerkjente filmregissøren Steven Spielberg har inngått et samarbeid med Virtual Reality Company om å bruke teknologien til å lage film.

Vil innovere oljebransjen

I februar sa VR-ekspert og sjef for nettstedet VR-expert.nl Tim Nijland til E24 at han tror teknologien har potensial til å bli en større revolusjon enn internett.

– Jeg tror dette er teknologi som kan forandre verden. Det kommer til å ha større innflytelse på samfunnet enn det internett har hatt.

E24 har tidligere skrevet om en gjeng studenter på NTNU som har utarbeidet en rekke forslag til hvordan VR-teknologien kan innovere oljebransjen. Forslagene innebar blant annet flere sikkerhetstiltak, effektivisering og forberedelser på plattformlivet. Listen over alle forslagene kan du se her.

Les også

Nå kan du kjøpe denne

Les også

Slik vil NTNU-studentene innovere oljebransjen med VR

Les også

Virtuell virkelighet og en robot som skal passe på hunden din

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Virtual Reality
 2. Ikea
 3. Sony

Flere artikler

 1. – Teknologi som kan forandre verden

 2. Slik vil NTNU-studentene innovere oljebransjen med VR

 3. Her er Roger og Cathrine på visning

 4. Når virtuell virkelighet blir en del av hverdagen

 5. Betalt innhold

  Nå skal Google skape ekte øyekontakt i videomøtene