Nytt stort fall i bitcoin

Den virtuelle valutaen er verdt 13 prosent mindre enn for én uke siden.

NERVØSE BITCOIN-EIERE: Twitter florerer av bekymringsmeldinger fra Bitcoin-eiere, som vurderer å forlate valutaen i frykt for at kursfallet vil vedvare.
Publisert:

Søndag falt bitcoin-prisen kraftig før den landet på 290 dollar. Mandag demmet noe opp for helgens kursfall, og kursen steg til 330 dollar i ukens første handelsdag, ifølge LA times.

Men til tross for at mandag ga en verdistigning på 40 dollar, var én bitcoin verd 13 prosent mindre enn for en uke siden.

Flere plutselige fall har preget bitcoin-valutaen i høst og kursen sliter med å hente seg inn igjen.

Les også

På én uke har bitcoin-prisen falt 143 dollar

Uforklarlig fall

Et gjennomgående problem er at markedet sjeldent har en anelse om årsaken til nedgangen. I likhet med fallet i august, er det ingen spesielle nyhetshendelser som kan knyttes opp mot helgens kursfall.

Det spekuleres i om driveren er frykt i markedet for at amerikanske myndigheter vil begynne å regulere det virtuelle valutamarkedet. I juli la New Yorks Department of Financial Services frem et reguleringsforslag, ifølge time.com.

Sist én bitcoin kostet mer enn 400 dollar var i slutten av september, mens man må tilbake til august for å finne kurs til over 500 dollar.

Siden januar har bitcoin-prisen blitt svekket med over 40 prosent.

Les også

PayPal vil la deg betale med bitcoins når du handler spill og musikk på nett

Nådde toppen i fjor

I desember 2013 forsvant 40 prosent av bitcoin-verdien i løpet av tre døgn mellom 4. og 7. desember. 4. desember satt bitcoin kursrekord med 1.147 dollar. Bare tre dager senere hadde prisen falt til 694 dollar.

I midten av desember kom et nytt bratt fall, da valutaen falt med 40 prosent fra 879 dollar til 522 dollar mellom 15. og 18. desember.

Den historisk høye bitcoin-verdien i desember i fjor har markedet ikke vært i nærheten av å bevitne i 2014.

Les også:

Nå kan du kjøpe flybilletter til Riga med BitcoinsNå kan du kjøpe datamaskiner for bitcoinsAuksjonerer bort konfiskerte bitcoins for 100 millionerBitcoins mørke bror stiger raskt i verdiBitcoin ikke lenger lønnsomt

Publisert:

Her kan du lese mer om