KJØPER ELEKTRISK: Toyota + Tesla = sant

Toyota har kjøpt aksjer for 50 millioner dollar i elbilprodusenten Tesla.

ELEKTRISK AVTALE: Toyota president Akio Toyoda, Tesla grunnlegger Elon Musk og Californias guvenør Arnold Schwarzenegger signerer avtalen mellom Toyota og Tesla.
Publisert:

I følge en pressemelding fra Tesla skal dette utvikles til et samarbeid om elbiler, deler, produksjonssystemer og teknisk oppfølging.

Fleksibilitet

- Jeg ser en stor mulighet gjennom Teslas teknologi og deres dedikerte måte å jobbe på, sier Toyota president Akio Toyoda.

- Toyota ønsker å lære av den utfordrende holdningen, de hurtige avgjørelsene og fleksibiliteten Tesla har.

Sportsbil

Tesla har så langt kun laget Tesla Roadster, en sportsbil basert på Lotus Elise, men med helelektrisk drivverk. Det finnes rundt ti av denne i Norge.

Toyota på sin side, har siden 1997 laget hybridbiler, og siden den gang har de produsert rundt 2,5 millioner Toyota Prius.

Fornuftig pris

Teslas mål er å lage elbiler for massene til en fornuftig pris. Roadstermodellen koster nærmere en million norske kroner.

Direktør og grunnlegger av Tesla, Elon Musk, sier at de håper å kunne lære fra Toyotas lange erfaring med masseproduksjon.

Teslas fabrikk ligger i California, og er den eneste amerikanske bilfabrikken som masseproduserer elektriske biler som kan kjøres på motorvei.

Følg E24 biljournalist på Twitter: mortab

Test av Tesla Roadster

Publisert:
Gå til e24.no