Funcom-topper fortsatt under Økokrim-etterforskning

Funcom ser seg ferdige med «The Secret World»-saken etter å ha vedtatt Økokrims bot på 1,5 millioner kroner. Det gjør ikke Økokrim.

IKKE FERDIGE: Funcom varslet fredag at de aksepterer en bot på 1,5 millioner kroner for markedsmanipulasjon før og under lanseringen av «The Secret World».Men etterforskningen mot sentrale innsidere fortsetter.
Publisert:

Funcom har vedtatt en bot på 1,5 millioner kroner, etter å ha blitt etterforsket for markedsmanipulasjon av Økokrim.

– Selskapet har samarbeidet med Økokrim i deres etterforskning, og for selskapet er saken nå avsluttet, het det i Funcoms melding fredag.

Fortsetter etterforskning

Men saken er ikke over ennå for sentrale personer i Funcom, som Økokrim tok ut siktelse mot i juni i år. Også Dagens Næringsliv har fått opplyst at disse øvrige etterforskningene fortsatt pågår.

Les også

Millionbot til Funcom

Det var DN som først meldte at Økokrim hadde siktet Funcoms tidligere toppsjef Trond Arne Aas, tidligere finansdirektør Bjørn Toften, tidligere nestleder i styret og Northzone-partner Torleif Ahlsand, og Funcoms markedsdirektør Morten Schjelle Larssen.

Alle fire fortalte i juni at de nekter straffskyld.

– Upåvirket

Økokrim ønsker ikke å kommentere disse siktelsene konkret.

– Saken mot Funcom anses avsluttet med forelegget, mens øvrige etterforskninger pågår upåvirket av dette, bekrefter statsadvokat Hans Christian Koss i en e-post til E24.

Les også

Funcom tar grep – venter spillerflukt

Funcom bekreftet først at de ville vedta boten i en børsmelding fredag morgen. Selskapet ble siktet i fjor, etter at Økokrim gikk til razzia i selskapets lokaler.

Spillselskapet straffet for å ha manipulert markedet med feilaktig informasjon om storstatningen «The Secret World», både før og etter spillanseringen i 2012.

– Alvorlighetsgraden i denne saken styrkes av at manipulasjonen er begått av det børsnoterte selskapet selv, at forholdet var egnen til å feilprise aksjen i betydelig grad, og at det pågikk over lang tid, oppsummerte Koss overfor E24 tidligere i dag.

Les også

Mener drivstoffjuks har foregått også til sjøs

Les også

Omfattende korrupsjonssak for retten

Les også

General Motors skal ha inngått milliardforlik

Publisert:

Her kan du lese mer om