Krever 4,5 mrd for Edda

Mecom-sjef David Montgomery krever ifølge Dagens Næringsliv 4,5 milliarder kroner for Edda Media.

Publisert:

Ifølge næringslivsavisen skal Montgomery via meglerhus ha signalisert at han er villig til å selge Edda Media for 3 milliarder kroner i kontanter.

I tillegg må kjøperen overta 1,5 milliarder kroner i gjeld fra Mecom.

– Dette er en veldig drøy pris, sier medieanalytiker Henrik Schultz i Kaupthing til Dagens Næringsliv.

Mecom er priset til drøyt 3 milliarder kroner på London-børsen, noe som er rundt 8 milliarder kroner mindre enn for ett år siden. Det skal være flere aksjonærer i Mecom som stiller felles krav til Montgomery om at han må ta grep, og løsningen som raskest kan gi resultater for Mecom, er å selge Edda Media.

Har mottatt bud

Ifølge den britiske avisen The Guardian har Mecom allerede motta et bud på Edda Media, men budgiveren skal ikke være A-pressen. De andre interesserte skal ifølge DN være Berner Gruppen og Opplysningen.

Blant de norske interessene blir en salgssum på 4,5 milliarder kroner betegnet som "helt urealistisk" og "altfor høy". Schultz mener en mer realistisk pris vil være 3,5 milliarder kroner.

- Ikke overrasket

Edda Media-sjef Jan M. Moberg har ingen kommentar til saken, og Mecom-sjef David Montgomery har ikke besvart DNs henvendelser de siste dagene.

De ansatte i Edda Media mener økonomien er så vanskelig at Mecom må gjøre noe, og tillitsvalgt og styremedlem Carine Johansen i Edda Media er ikke overrasket over diskusjonen om mulighet for å selge selskapet. Hun frykter for massive kutt blant de ansatte dersom Edda Media ikke blir solgt.

Til E24-forsiden

Publisert: